Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

LionSteel T5 mes: allround tactisch veldmes voor iedere denkbare taak

De LionSteel T5 is een stoer vaststaand mes. Als het “kleine” broertje van de LionSteel T6 en M7 is dit mes net zo stevig gebouwd. Dit mes is bedoeld als allround tactisch veldmes. Van vuur maken tot voedselbereiding: de LionSteel T5 staat je altijd en overal bij.

Lees meer

5 Producten

Features van de LionSteel T5

LionSteel T5 lemmet

Het mag dan wel het kleinere broertje van de T6 en M7 zijn, maar met zijn lemmetlengte van 12.7 cm is het zeker geen klein mes. Het lemmet is gemaakt van Niolox-staal. Een Duitse gereedschapsstaalsoort die redelijk roestvast is, maar bij blootstelling aan zout en zuren wel kan vlekken. Qua scherptebehoud is Niolox erg vergelijkbaar met D2-staal, maar dan beter bestand tegen chipping. Heel fijn van structuur en prima te slijpen.

LionSteel T5 handgreep

Kenmerkend aan de LionSteel T5 is de micarta handgreep. Deze is gefreesd uit één solide stuk linnen micarta. Hierdoor is de greep extra stevig. Hij ligt magnifiek in de hand. Je hebt meteen het gevoel dat hij tegen een stootje kan. Door de grote “finger guard” aan de voorkant van de greep wordt je hand mooi opgesloten rond de greep. Hierdoor schiet je niet zo snel door naar de snede wanneer je hem zwaarder gebruikt. De greep is overigens groot genoeg om met een volle vuist vast te pakken. Zelfs met handschoenen aan.

LionSteel T5 schede

De LionSteel T5 wordt geleverd in een zeer luxe lederen riemschede. Deze is voorzien van een riemlus (max. riembreedte: 5,5 cm). Maar ook met een uitgebreide MOLLE-bevestiging. Hiermee heb je alle vrijheid om de T5 te dragen zoals jij dat wil.