Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Viper messen: praktische toepassing van Italiaans ontwerp

Viper Tecnocut is een Italiaanse messenfabrikant die al jarenlang bekend staat om uitstekende jachtmessen, herenmessen en EDC-zakmessen voor dagelijks gebruik. De messen worden ontworpen door gerenommeerde ontwerpers wat resulteert en messen met innovatieve en unieke ontwerpen. Met ruim 30 verschillende soorten modellen vind je altijd wel een passend zakmes in het assortiment van Viper.

Lees meer

225 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Redenen om een Viper mes te kopen

Enkele zakmessen zijn ontworpen door bekende ontwerpers en gemaakt van hoogwaardige premium staalsoorten en exotische handgreepmaterialen.

Viper messen: lemmet

De lemmeten van de Viper-messen komen in een aantal verschillende staalsoorten zoals M390-staal, Böhler N690-staal, MagnaCut-staal en Elmax-staal. Dit zijn staalsoorten met een goed scherptebehoud en die lang meegaan.

Viper messen: handgreep

De handgrepen bieden een goede en comfortabele grip hebben voor de gebruiker en komen in: Titanium, micarta, carbonfiber en verschillende soorten hout. Voor de handgrepen van hout worden de mooiste houtsoorten van over de hele wereld geselecteerd en gebruikt. De handgrepen ondergaan een reeks behandelingen die ze waterbestendig en duurzaam maken, waardoor elk mes een beeldschoon uniek karakter krijgt.

Viper messen: series

De messen in de series van Viper worden met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden. Dit draagt bij aan de kwaliteit, het vakmanschap en de unieke eigenschappen van de zakmessen in de verschillende series. Viper kent veel series binnen het assortiment zakmessen. De topseries zijn:

Viper Katla

De Viper Katla is een gaaf EDC-zakmes, ontworpen door Jesper Voxnaes. Zijn messen blinken altijd uit in ergonomie en stijl.

Viper Hug

De Hug is geïnspireerd op de Birdy. Een van zijn bekendste custom modellen. Kenmerkend voor dit model is het slanke ontwerp en de spitse wharncliffe-stijl lemmetvorm. Een praktische lemmetvorm die terug dateert tot wat van de oudste traditionele herenmesjes.

Viper Berus

Hoewel de Berus bescheiden is van formaat, heb je een prettig houvast. Voor het lemmet is Böhler M390 gekozen. Een extreem slijtvaste staalsoort die lang scherp blijft en ook goed roestvast is.

Viper Basic

Dit zijn lichtgewicht en compacte vaststaande messen ontworpen door Tommaso Rumici. De serie bestaat uit de Basic1 drop point, de Basic2 sheepfoot en de Basic3 spear point. Elk Viper Basic-mes is een veelzijdig mes bedoeld voor algemeen gebruik in zowel stedelijke als buitenomgevingen. En ook uitstekend geschikt voor voedselbereiding of als jachtmes.

Viper Lille

De Viper Lille is een stoer en gaaf zakmes en is ook ontworpen door designer Jesper Voxnaes.

Viper Dan

De Viper Dan is verkrijgbaar in twee verschillende lemmetvormen: de Dan 1 heeft een drop-point lemmet en de Dan 2 heeft een sheepfoot lemmet, ook wel Wharncliffe genoemd.

Viper Key

Dit mes heeft een slipjointmechanisme en is daardoor vrijwel overal legaal te dragen omdat het lemmet niet vergrendelt. Je opent dit herenmes met de strakke nailnick die zich in het lemmet bevindt. Het lemmet is gemaakt van M390-staal en de liners zijn vervaardigd van hoogwaardig titanium waardoor het mes erg lichtgewicht is.

Viper Vale

Dit mes combineert Deense flair met Italiaanse inspiratie. De naam Vale is het Deense woord voor "vallei", passend bij de Maniago-vallei waar deze prachte Vipers al bijna 40 jaar worden gemaakt. Een lemmet van CPM MagnaCut-staal en handgrepen van hout of moderne materialen, bieden comfort en veelzijdigheid voor elk gebruik.

Viper messen: productsoorten

Naast traditionele zakmessen heeft Viper ook andere messen ontwikkeld, waaronder vaststaande messen, jachtmessen en tactische messen. Viper heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van producten met aandacht voor detail, vakmanschap en innovatie.

Geschiedenis Viper

Het Italiaanse messenbedrijf, Viper, is bekend om de productie van hoogwaardige messen. Daarbij is er altijd aandacht voor het design en de functionaliteit van de messen. Het bedrijf werd opgericht in Maniago, Italië. Deze plaats is het centrum voor messenproductie met een lange traditie. In 1987 ontstond Viper uit de samenwerking tussen Fabrizio Silvestrelli en Daniele De Simone. Het bedrijf richtte zich in het begin vooral op het maken van zakmessen.

De messen van Viper zijn onder andere ontworpen door bekende ontwerpers en messenmakers, zoals bijvoorbeeld Jens Anso, Jesper Voxnaes en Tommaso Rumici. Deze samenwerkingen hebben geleid tot de creatie van diverse messenmodellen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Veelgestelde vragen over Viper