Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Nieuw

Naniwa Super Stones

Terug van nooit weggeweest.

Messen slijpen & onderhoud

Slijpstenen voor optimale scherpte

Je kan een mes door een slijpservice laten slijpen, maar het is veel voordeliger en leuker om het zelf te doen. Door zelf je mes te slijpen kun je deze continu scherp houden en zijn ze binnen enkele minuten weer gereed voor gebruik.

Je mes onderhouden en scherp maken gaat het beste met een slijpsteen. Ga je een slijpsteen kopen, dan vind je hier alle informatie.

Slijpsteen korrelgrootte

Een slijpsteen is in de meeste gevallen een samenstelling van slijpkorrels en bindingsmiddel. In het geval van Skerper Arkansas en Ardennes Coticule betreft het een volledig natuurproduct. De slijpkorrels hebben snijkanten waardoor ze kunnen slijpen. Zodra een slijpsteen gebruikt wordt, breken er kleine stukjes van de slijpkorrel af, waardoor weer een nieuwe snijkant ontstaat. De slijpstenen verschillen in korrelgrootte. Hoe hoger het getal, hoe kleiner de korrel. Stenen met een grove korrel (tot korrel 400) gebruik je om de vouw (het echt snijdende deel van een mes) van een bot mes in model te brengen. De fijne afwerking doe je vervolgens met een steen met een kleinere korrel.