Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Belgische slijpstenen: haal de natuur in je keuken

Belgische slijpstenen zijn echte natuurproducten. Ze worden gewonnen in de Belgische Ardennen en volledig met de hand tot een vlakke steen gemaakt, door Ardennes Coticule. Dit Belgische merk mag daarom het label "Handmade in Belgium" dragen. Iedere Belgische slijpsteen is zodoende een uniek product met unieke eigenschappen.

Vanwege de brokken steen die bij de productie nodig zijn, worden deze slijpstenen ook wel  Belgische Brokken genoemd. Er zijn twee varianten: de Coticule en de Belgische Blauwe Wetsteen. Meer informatie over het merk en de verschillen tussen de twee verschillende soorten vind je op de pagina over Ardennes Coticule.

Iedere slijpsteen is uniek

Doordat de Belgische slijpsteen een 100% natuurproduct is, is het materiaal waaruit deze steen bestaat uniek. Waar Japanse wetstenen doorgaans gemaakt zijn van keramiek of een gediamanteerde slijplaag hebben, bestaat de Belgische slijpsteen uit granaten. Granaat is een mix van mineralen en kristallen en is een zeer hard materiaal.

Gemaakt van granaten

De Belgische slijpsteen is samengesteld uit 30 à 42% granaten, aaneengebonden door Mica en bevestigd op leisteen. De combinatie van een extreme hardheid en de vorm maken dat Belgische slijpstenen zeer uitzonderlijke slijpeigenschappen hebben. Ze hebben namelijk de vorm van een dodecaëder, ofwel een twaalfvlak. Dit is de ideale vorm voor het polijsten van metaal, door de stompe hoeken. De grote hoeveelheid slijpmiddel in de stenen zorgt er daarbij voor dat je zeer snel en fijn kunst slijpen op Belgische slijpstenen.

Door het unieke materiaal, vergt het gebruik van de slijpstenen van Ardennes Coticule een iets andere aanpak dan Japanse wetstenen. We vertellen je daarom graag hoe je het best kunt slijpen op deze Belgische Brokken!