Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Arkansas-slijpstenen: verzet bergen werk

Arkansas-slijpstenen zijn natuurslijpstenen die worden gewonnen in verschillende gebergten in de Amerikaanse staat Arkansas. Ze bestaan uit novaculiet, een gesteente dat je alleen in deze regio vindt. De Ouachita Mountains en het Ozarks-plateau zijn de voornaamste ‘leveranciers’ van deze wetstenen.

Soft en Hard Arkansas-slijpstenen

Kenmerkend voor deze stenen is de hoge korreldichtheid. Hierdoor zijn de Arkansas-slijpstenen erg hard en waterdicht. Ze zijn te verkrijgen in korrelgroottes oplopend van pakweg 400 tot 10.000. Op basis van deze korrelgrootte worden de stenen getypeerd als Soft Arkansas, Hard Arkansas, Hard Black Arkansas, Surgical Black Arkansas en Translucent Arkansas. Met uitzondering van de Translucent Arkansas-stenen, die licht van kleur en ‘doorzichtig’ zijn, zijn de stenen donkerder naarmate de mate van hardheid oploopt. De Surgical Black Arkansas-steen is dus de donkerste steen die te verkrijgen is.

Oliestenen: voor jarenlang slijpplezier

Arkansas-stenen werken het best in combinatie met olie. Hierdoor wordt het slijpresidu beter afgevoerd, waardoor de steen niet zal dichtslibben en ervaar je minder weerstand tijdens het slijpen. Oliestenen slijten bovendien minder snel, waardoor je er jarenlang plezier van kunt ervaren en je ze zelden hoeft te vlakken.