Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

Chris Reeve Sebenza 31: de nieuwste incarnatie van de Sebenza serie

De Chris Reeve Knives Sebenza 31 is de nieuwste versie van de legendarische Sebenza 21. De Sebenza-serie van Chris Reeve Knives is zeer populair. Deze messen worden ook wel de ultieme zakmessen genoemd! Het hoge kwaliteitsniveau is ongeëvenaard en het karakteristieke design is uitermate functioneel en meteen herkenbaar.

Het ontstaan van de Sebenza 31

Chris Reeve vervaardigde de eerste handgemaakte Sebenza in 1987. Door de jaren heen is het ontwerp vele malen veranderd. Na de handgemaakte Sebenza’s in 1987 kwam de originele Sebenza in 1990, de Regular in 1996, en de Classic in 2000. In 2008 bestond de Sebenza 21 jaar. Om dit te vieren bracht Chris Reeve wederom een nieuw model Sebenza uit. Deze kroonde hij de Sebenza 21! Zelfs na de 21 is er nog een Sebenza 25 geweest, maar de Sebenza 21 is jarenlang het oermodel geweest. Tot 2019, toen Chris Reeve Knives de nieuwe Sebenza 31 introduceerde. Een geüpgraded versie van de Sebenza 21 met een paar vernuftige aanpassingen waaronder een nieuw soort framelock en een nieuwe vorm inlay. 

De Sebenza 31: niet zomaar een zakmes

De Chris Reeve Sebenza 31 komt in twee formaten: de small Sebenza en de large Sebenza. Beide zijn vervaardigd uit zeer hoogwaardige materialen zoals titanium en S35VN-staal. Er is ontzettend veel variatie binnen de Sebenza-serie. Zo zijn er naast het standaard drop-point lemmet meerdere vormen lemmeten, zoals de Insingo en Tanto, en zijn er veel verschillende soorten handgrepen. Een paar voorbeelden hiervan zijn de Sebenza’s met micarta inlays, of de CGG modellen met ingefreesde motieven en verschillende kleuren anodisering.

De Sebenza 31 lijkt op het eerste gezicht vrij simpel. Niets is echter minder waar. De Chris Reeve Sebenza 31 heeft zeer innovatieve details die op het eerste gezicht niet meteen opvallen. Het scharnierschroef bushing systeem is hier een voorbeeld van. Dit busje zit tussen beide greepdelen en om de scharnierschroef heen. Doordat dit busje dezelfde dikte heeft als het lemmet en de washers samen, is het lemmet altijd gecentreerd en draait het mes altijd soepel. Meer informatie hierover is te vinden op onze Chris Reeve designer pagina.

Kortom, met zoveel variatie zit er voor ieder wat moois tussen! De uitmuntende kwaliteit maakt de Sebenza 31 tot een van de beste messen ter wereld. Het is dus ook geen wonder dat de Sebenza 31 zo ontzettend befaamd is. Chris Reeve messen zijn gemaakt voor het leven.

Nieuws

Nieuw: Chris Reeve Sebenza 31!

Als je het over legendarische zakmessen hebt, kom je snel bij de Chris Reeve Sebenza uit. De afgelopen 10 jaar hebben we het met de Chris Reeve Sebenza 21 gedaan, maar op Blade Show 2019 was er ineens een nieuwe aankondiging: de Chris Reeve Sebenza 31! Lees hier meer over de nieuwste ontwikkelingen bij deze mastodont van de messenwereld.