Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

Chris Reeve Inkosi: de naam zegt het al

Na een paar verwachtingsvolle jaren introduceerde Chris Reeve in 2015 de small Inkosi en de large Inkosi. Met geweldige messen zoals de Sebenza 21 lag de lat voor de Inkosi zeer hoog. Het is echter veilig te zeggen dat de Inkosi alle verwachtingen heeft waargemaakt. De Inkosi nam de messenwereld met storm. Zeer innovatieve upgrades, zoals een oversized bronzen washers systeem, hielpen hier zeker bij. De Inkosi is precies zoals we gewend zijn van Chris Reeve. Baanbrekende ideeën en kwaliteit stonden bovenaan tijdens het ontwerpproces. Neem het beste van de Sebenza 21, Umnumzaan, en Sebenza 25. Voeg ze samen, en je hebt de Chris Reeve Inkosi!

De Chris Reeve Inkosi: de evolutie van de Sebenza 25

Qua uiterlijk lijkt de Inkosi best veel op de Sebenza 25. Net als de Sebenza 25 heeft de Inkosi namelijk de zeer kenmerkende vingeruitsparingen in de handgreep. De Inkosi is echter een stuk innovatiever en heeft een boel nieuwe upgrades. Het grootste verschil zit hem vooral in de washers. De Inkosi heeft gigantische oversized bronzen washers. Hierdoor is het mes extra solide en zit het S35VN-staal lemmet bij de scharnierschroef helemaal gesandwiched. Ook de stoppin is een stuk sterker gemaakt, en de pocketclip is een klein beetje verdraaid zodat deze niet meer op de lockbar rust.
 
Verder heeft de Inkosi een dubbele duimsteun zodat hij zowel linkshandig als rechtshandig te gebruiken is. Ook zijn aan de achterkant van de handgreep de stand-off en lanyard-pin één. Dit maakt het mes tot een mooier en compacter geheel. Een interessant detail is de keramische detent-kogel in de lockbar. Deze zit in het puntje van de lockbar en fungeert zowel als lockface als detent-kogel. Op deze manier raakt in tegenstelling tot de Sebenza 21 het titanium gedeelte van de lockbar het lemmet niet. Hierdoor vindt er minder slijtage plaats op het titanium. De lock-up van de Inkosi is er echter niet minder sterk door. Het ontgrendelen is zelfs een stuk soepeler geworden aangezien er een kleiner contactpunt is met het lemmet.

Het lemmet zelf is 8% dikker dan dat van de Sebenza 25 en is voorzien van een large hollow grind. Dit heeft Chris Reeve bereikt door een groter wiel te gebruiken om de grind te zetten. Hierdoor heeft het lemmet dezelfde sterkte als een full-flat-grind, en heeft het lemmet nog meer leven in zich als het om naslijpbaarheid gaat. Het is dus ook wel duidelijk waarom Chris Reeve voor de naam “Inkosi” heeft gekozen, wat “Chief”, ofwel “leider” betekent in Zulu. Deze robuuste alleskunner kan iedere taak aan!