Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Case Knives: traditionele zakmessen, handgemaakt in de USA

De zakmessen worden al meer dan 100 jaar met de hand gemaakt in Bradford, Pennsylvania, USA. Wanneer je aan traditionals denkt, dan denk je aan Case. Deze klassieke zakmessen worden ook wel eens liefkozend de messen genoemd die je opa bij zich zou hebben. Deze compacte klassiekers zijn perfect ontworpen voor taken in en rond de boerderij of op de fabrieksvloer. Case is hier heer en meester in. Er wordt wel eens gezegd dat dit de meest verzamelbare zakmessen ter wereld zijn.

Lees meer

287 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Redenen om een Case mes te kopen

Case messen zijn in de USA gemaakte praktische messen voor mensen die oog hebben voor traditie en vakmanschap. Deze compacte messen zijn ontworpen met meerdere tools om niet in de weg te zitten en alle taken op de fabrieksvloer of in de buitenlucht gedaan te krijgen. Case messen zijn niet voor niets al decennialang erg geliefd onder de Amerikaanse werklieden. Case messen worden allemaal met de hand gemaakt, afgewerkt en geslepen. Je ziet hierdoor de hand van de maker terug in het zakmes. Ook de natuurlijke materialen verschillen per mes. Daarom wordt ook wel eens gezegd dat ieder individuele Case-mes zijn eigen karakter heeft.

Case: series

###Case Stockman

De Case Stockman werd van oudsher gebruikt door cowboys en ranchers voor verschillende taken rond de boerderij. Echt een mes dat gemaakt is voor de praktijk.

###Case Trapper

De Case Trapper is een van de populairste ‘patterns’ uit hun assortiment. Weinig zakmessen worden in zoveel verschillende uitvoeringen gemaakt. Een van de meest verzamelbare zakmessen op de markt.

###Case Pocket Worn

Bij de introductie in 1996 was het doel om deze messen eruit te laten zien alsof ze al jaren in je broekzak geleefd hebben, en daardoor gepolijst zijn.

Case productsoorten

Case maakt zakmessen voor een groot aantal specifieke doelen. Zo verkoopt het merk messen met een enkel en dubbel lemmet. Ook de materialen voor de handgrepen verschillen, zo gebruikt Case; been, micarta, hout en synthetisch materiaal voor de handgrepen. Om je Case messen in perfecte staat te houden verkoopt Case ook slijpproducten.

Case slijpproducten

Iedereen met een Case-mes wil het mes het liefst in perfecte en gloednieuwe staat houden. Gebruik de zakslijpsteen, de olie en andere hulpmiddelen om jouw Case mes generaties lang scherp en in topconditie te houden.

Historie van W.R. Case Knives

Al in 1889 begon het lange verhaal van Case Knives. In dat jaar begonnen de vier Case-broers met het maken van messen. Ze zaten vlak langs een karrenspoor in de staat New York en bereikten daar al vlot een grote schare trouwe klanten. Het duurde niet lang voor het merk en de productie groeiden. Sindsdien is Case gestaag doorgegroeid tot een messenmerk van wereldformaat. De Case messen hebben over de tijd heen hun plaats verworven in de Amerikaanse geschiedenis. Zo hebben ze de Amerikaanse wildernis getemd, zijn ze op de maan geland en hebben ze de Amerikaanse vrijheid verdedigd op de meest belangrijke momenten. De Case messen worden vervaardigd uit de beste materialen waardoor ze worden doorgegeven en zo in de handen belanden van beroemde gebruikers zoals die van voormalige Amerikaanse presidenten.

Veelgestelde vragen over Case