Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Fontenille Pataud Le Thiers zakmes: compact en high-tech

Het Le Thiers zakmes is een eerbetoon aan de plaats Thiers in Frankrijk. Thiers is al eeuwen het hart van de Franse messen-industrie. Elk mes wordt hier met de hand gemaakt. Dit wordt gegarandeerd door de ‘Coute de Tie’, een oud vakmansgilde die een authenticiteitscertificaat afgeeft op elk vouwmes. De 'Le Thiers' vouwmessen zijn eenvoudig met 2 handen te openen.

Lees meer

18 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Fontenille Pataud Le Thiers: kenmerken

Elk mes is uniek en heeft zijn eigen charme. De prachtige afwerking met natuurlijke materialen zorgt voor een kenmerkend design.

Fontenille Pataud Le Thiers: het lemmet

Het lemmet is gemaakt van 14C28N-roestvaststaal. Dit staal is ideaal voor messenmakers die zeer hoge eisen stellen aan scherpte, stabiliteit en corrosiebestendigheid.

Fontenille Pataud Le Thiers: backlock vergrendeling

Deze vergrendeling waarborgt de veiligheid. Een zware veer is dankzij de vergrendeling ook overbodig. Hierdoor opent en sluit het mes licht.

Fontenille Pataud Le Thiers: stop-pin

De stop-pin voorkomt dat het lemmet met een klap tegen de binnenkant van het mes aankomt wanneer je deze sluit. De pin zal niet slijten, ook niet bij langdurig gebruik.

Fontenille Pataud Le Thiers: de handgreep

De schalen van dit zakmes worden gemaakt van natuurlijke materialen. Daarom kan het mes verschillen van de productfoto’s. Het model en de materiaalsoort blijft altijd hetzelfde. Alle messen zijn daarom uniek. Een lederen etui wordt meegeleverd.

Fontenille Pataud Le Thiers: onderhoud

Het mechanisme moet je van tijd tot tijd oliën. En het lemmet moet je regelmatig slijpen om de scherpte van je mes te behouden. Spoel het lemmet na gebruik af en maak het droog. Wanneer je het mes niet dagelijks gebruikt is het goed om het lemmet in te oliën.