Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

Barlow zakmessen: grote bolsters, blanke pit

Barlow messen behoren tot de oudste ‘patronen’ in de Traditionals-wereld. Kenmerkend zijn de vaak lange bolsters en ronde achterkant van de greep. Veel Barlows hebben een clippoint-lemmet, maar ook droppoints en sheepsfoots komen voor. Ook zijn er Barlows met twee lemmeten. Het Barlow-patroon is een van de meest populaire op de markt. En dat al vele tientallen jaren.

Moderne Barlow messen

Zoals dat gaat bij populaire klassiekers, worden er ook moderne versies gemaakt. Verschillende producenten en ontwerpers hebben hun best gedaan om ook moderne incarnaties van de Barlow te maken. Soms met high-tech materialen. Soms door ook mechanieken en vormen aan te passen. Dan weet je dat een patroon een echte klassieker geworden is.

Geschiedenis van de Barlow messen

Naar alle waarschijnlijkheid komt het Barlow-model uit Sheffield, Engeland door de John Russell Mfg. Co. Al snel werd het een populair model in de Verenigde Staten. Destijds was de Barlow een van de voordeligste patronen om te maken, en dus te kopen. Er zijn zelfs advertenties die Barlow’s omschrijven als ‘zo goedkoop dat een kind ze nog kan kopen’. Tegenwoordig wordt juist het ogenschijnlijk simpele Barlow-patroon gemaakt door makers die de Barlow zien als een van de oudste en meest karakteristieke Traditionals in de messenwereld. Door perfecte afwerking, uitmuntende materialen en subtiele verbeteringen is de Barlow tegenwoordig een van de populairste modellen.