Koekenpannen voor inductie
Zijn jouw koekenpannen geschikt voor inductie? Als je kookt op een inductiekookplaat, is het belangrijk dat ook de koekenpannen geschikt zijn voor inductie. Koekenpannen moeten een magnetische bodem hebben om ermee te koken op een inductieplaat. Dit komt doordat een inductiekookplaat de warmte overdraagt door middel van elektromagnetische straling.
Hoe weet je of je kookplaat elektrisch of inductie is?
Er zijn een paar verschillen tussen een elektrische kookplaat en een inductiekookplaat. Waar een elektrische kookplaat gietijzeren verwarmingselementen heeft, kook je bij een inductiekookplaat juist op een elektromagnetisch veld. Een elektrische kookplaat wordt zelf warm. Dan zie je dat de verwarmingselementen rood worden. Maar een inductieplaat gaat niet aan zonder dat er een koekenpan op staat. De koekenpan wordt met inductie sneller verwarmd en er is een veel kleinere kans dat je je brandt aan de plaat.
Wil je weten of jouw koekenpannen geschikt zijn voor inductie? Heel simpel: houd er een magneet tegenaan! Als de magneet aan de koekenpan blijft plakken, is de koekenpan geschikt voor een inductieplaat. Zo niet, zal de inductieplaat de warmte niet over kunnen brengen en is de koekenpan niet geschikt. Alle koekenpannen die je op deze pagina vindt, zijn geschikt voor inductie.