Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Spring Brigade Premium-pannen

De klassieke Brigade Premium-pannen zijn een combinatie tussen functionaliteit en Zwitsers design. Door de gebruikte materialen aluminium en RVS zijn de pannen geschikt voor dagelijks gebruik. 

Opvallend aan deze lijn zijn de ergonomische handgrepen die oorspronkelijk werden ontworpen voor professioneel gebruik. Door de gesloten roestvrijstalen laag en schenkrand wordt de aluminium kern niet aangetast en roestvorming voorkomen. De roestvrijstaal met satijnen afwerking is bestand tegen het dagelijks gebruik. De pannen uit deze serie kunnen gebruikt worden op alle warmtebronnen.

Unieke 5-laags constructie

De Spring Brigade Premium-pannen zijn vervaardigd uit een unieke 5-laags constructie wat zorgt voor een optimale warmtegeleiding. De buitenste laag is van 18/0 roestvrijstaal. Deze staalsoort maakt de pannen geschikt voor inductie. De binnenste laag is van 18/10 roestvrijstaal. De 18 staat voor 18% chroom en de 10 staat voor 10% nikkel. Wat betreft samenstelling is dit de beste keuze wegens de duurzaamheid van chroom en de helderheid van nikkel. Tussen de binnenste en de buitenste laag zit een 3-laags aluminium binnenkern. Door deze opbouw wordt de warmte gelijkmatig van de bodem tot de rand van de pan en zodoende vanaf alle kanten naar de inhoud verspreid. Hierdoor worden je spijzen gelijkmatiger op temperatuur gebracht. Ideaal voor het maken van bijvoorbeeld sauzen. Dit maakt de pannen efficiënter en energiezuiniger.

Gebruik van de Brigade Premium-pannen

De deksel sluit perfect aan op de pan. Hierdoor is het mogelijk om te koken met een minimale hoeveelheid water zodat de vitamines en de frisse kleur van groenten behouden blijven. Voor de veiligheid is de handgreep gemaakt van roestvrijstaal. Bij juist gebruik blijven de grepen van de pan koel genoeg om vast te pakken zonder dat je je brandt. Hiervoor is het wel noodzakelijk de pan te gebruiken op een passende gaspit of kookzone.

Een ander bijkomend voordeel is dat de Spring-pannen uit deze serie geschikt zijn voor in de oven. Je kunt zo je gerechten probleemloos en smaakvol op temperatuur houden. Ook is het wisselen van warmtebron geen enkel probleem. De pannen kunnen zonder problemen gereinigd worden in de vaatwasser. Zo geniet je langer van deze toppannen.