Pannen & Kookgerei
Spring Vulcano-pannen
De koekenpannen uit de Spring Vulcano-serie zijn voorzien van een PFOA-vrije keramische antiaanbaklaag waardoor aanbranden verleden tijd is.
De koekenpannen kunnen worden gebruikt op alle warmtebronnen. Ook kan de pan gebruikt worden in de oven tot maximaal 250 graden. De Vulcano Cut Resist koekenpan is resistent tegen krassen en slijtage. Wat bijzonder is aan deze pan is dat er bovenop de antiaanbaklaag een metalen raster is geplaatst. Dat maakt de laag van een nog betere kwaliteit en krasbestendig. Desondanks adviseren wij altijd keukengerei te gebruiken van zacht plastic, siliconen of hout.
Unieke 5-laags constructie
De Spring Vulcano-koekenpannen zijn vervaardigd uit een 5-laags constructie die zorgt voor een optimale warmtegeleiding. De buitenste laag is van 18/0 roestvrijstaal. Deze staalsoort maakt de pannen geschikt voor inductie. De binnenste laag is van 18/10 roestvrijstaal. De 18 staat voor 18% chroom en de 10 staat voor 10% nikkel. Wat betreft samenstelling is dit de beste keuze wegens de duurzaamheid van chroom en de helderheid van nikkel. Tussen de binnenste en de buitenste laag zit een 3-laags aluminium kern. Door deze opbouw wordt de warmte gelijkmatig van de bodem tot de rand van de pan en zodoende vanaf alle kanten naar de inhoud verspreid. Dit maakt de pannen efficiënter en energiezuiniger. Bovenop deze 5-laags opbouw zit een 3-laags antiaanbaklaag. Deze laag zorgt ervoor dat je spijzen niet kunnen aanbranden.
Gebruik van de Vulcano-pannen
Voor de veiligheid is de handgreep gemaakt van roestvrijstaal. Bij juist gebruik blijft de greep van de pan koel genoeg om vast te pakken zonder dat je je brandt. Hiervoor is het wel noodzakelijk de pan te gebruiken op een passende gaspit of kookzone. Een ander bijkomend voordeel is dat de Spring-pannen uit deze serie geschikt zijn voor in de oven. Verwarm de pan tot maximaal 250 graden om oververhitting te voorkomen. Je kunt je gerechten probleemloos en smaakvol op temperatuur houden in de oven.
Tips voor gebruik
Reinig de Spring-koekenpan voor gebruik in warm water met wat afwasmiddel en een zacht sponsje. Na ieder gebruik is het advies om de pan goed schoon te maken met warm water. Ingebrande resten verwijder je eenvoudig met een zachte spons en wat vet oplossend afwasmiddel. Niet ingebrande resten kunnen met een keukenpapiertje weggehaald worden. Geconcentreerde spoelmiddelen kunnen in de vaatwasmachine de antiaanbaklaag aantasten en beschadigen. Daarom is ons advies om de pan met de hand af te wassen.
Gebruik daarnaast geen olijfolie om in te bakken. Erg lekker in een salade of door de pasta, maar voor bakken is olijfolie niet geschikt. Bij een temperatuur van 120 graden of hoger komen er schadelijke stoffen vrij. Zonnebloemolie, kokosolie of simpelweg boter zijn goede alternatieven.