Met de Spring Vulcano pannenkoekenpan/crêpe pan van 28 cm zijn verbrande pannenkoeken verleden tijd! De PFOA-vrije antiaanbaklaag zorgt hiervoor. Speciaal voor het bakken van pannenkoeken en crêpes is de rand zeer laag gehouden. Alle pannen uit de Vulcano-serie zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Verhit de pan slechts tot 250 graden om oververhitting te voorkomen. Dit kan zorgen voor schade aan de antiaanbaklaag. Spring geeft 5 jaar garantie op de antiaanbaklaag en 25 jaar garantie op de overige onderdelen.
Unieke 5-laags constructie
De Spring Vulcano-pannenkoekenpan is vervaardigd uit een 5-laags constructie die zorgt voor een optimale warmtegeleiding. De buitenste laag is van 18/0 roestvrijstaal. Deze staalsoort maakt de pannen geschikt voor inductie. De binnenste laag is van 18/10 roestvrijstaal. De 18 staat voor 18% chroom en de 10 staat voor 10% nikkel. Wat betreft samenstelling is dit de beste keuze wegens de duurzaamheid van chroom en de helderheid van nikkel. Tussen de binnenste en de buitenste laag zit een 3-laags aluminium kern. Door deze opbouw wordt de warmte gelijkmatig van de bodem tot de rand van de pan en zodoende vanaf alle kanten naar de inhoud verspreid. Dit maakt de pannen efficiënter en energiezuiniger. Bovenop deze 5-laags opbouw zit een 3-laags antiaanbaklaag. Deze laag zorgt ervoor dat de pannenkoeken of crêpes niet aanbranden.
Gebruikstips
Goede reiniging is essentieel. Reinig daarom de pan voor gebruik met warm water en een klein beetje afwasmiddel. Maak de pan vervolgens goed droog. Na gebruik dient de pan goed schoon gemaakt te worden met wat afwasmiddel en een borstel. Etensresten en eiwitresidu die in de pan achterblijven branden bij het volgende gebruik in. Hierna is het nog lastiger de pan te reinigen. Alleen met een keukenpapiertje door de pan heen is dus niet voldoende!
Geconcentreerde spoelmiddelen kunnen in de vaatwasmachine de materialen aantasten en beschadigen. Daarom adviseren wij de pannen altijd met de hand af te wassen. Zo geniet je langer van deze toppannen.
Gebruik daarnaast geen olijfolie om in te bakken. Erg lekker in een salade of door de pasta, maar voor bakken is olijfolie niet geschikt. Bij een temperatuur van 120 graden of hoger komen er schadelijke stoffen vrij. Zonnebloemolie, kokosolie of simpelweg boter zijn goede alternatieven.