Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Le Creuset-tajines: maak kennis met de Marokkaanse keuken

Met een tajine van Le Creuset maak je kennis met de Marokkaanse keuken. Een tajine bestaat uit een schaal van massief gietijzer met een deksel van aardewerk. Dit deksel lijkt een beetje op een schoorsteentje dankzij de kegelachtige vorm.

In een tajine kun je zowel vlees, vis als groenten klaarmaken. En is je gerecht klaar, dan serveer je het gewoon in de gietijzeren schaal. Eet smakelijk!

Wat is een tajine?

Vanuit Noord-Afrika heeft de tajine de oversteek gemaakt naar onze eigen keuken. In de tajine worden vooral stoofpotten van vlees, vis of groente klaargemaakt. De tajine, ook wel tagine genoemd, is een kookpot met een heel hoog deksel met een kegelachtige vorm. Dit zorgt ervoor dat condens voortdurend terug in de schaal loopt tijdens de bereiding. Hierdoor wordt het gerecht heerlijk smaakvol en sappig. Om je te helpen heeft Le Creuset een nuttig instructieboekje met gebruikstips en recepten bijgevoegd. Zo maak je direct een vliegende start met de tajine!

De tajine is geschikt voor alle verschillende warmtebronnen, inclusief oven, inductie en alle elektrische kookplaten. Houd er wel rekening mee dat bij gebruik in een oven de condens niet terugvloeit in het gerecht omdat het deksel dan ook warm wordt. Uiteraard kan de gietijzeren pan ook gebruikt worden voor andere gerechten.

Over Le Creuset

De basis voor het succes van de pannen van Le Creuset wordt gesmeed op de Beurs van Brussel in 1924. Armand Desaegher (specialist in gietijzer) en Octave Aubecq (specialist in email) slaan de handen ineen en besluiten samen een bedrijf te stichten. Een gouden samenwerking. Met de geëmailleerde pannen van Le Creuset veroveren zij sinds 1925 de hele wereld.

Door de jaren heen is Le Creuset blijven vernieuwen. Telkens keren ze? terug naar de tekentafel om nieuwe ontwerpen, modellen en kleuren te bedenken. Deze tajine is daar een mooi voorbeeld van. Een fraaie, kwalitatief hoogstaande pan die je op een heerlijke manier kennis laat maken met de Noord-Afrikaanse keuken.