Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & kookgerei

Staub grillpannen: lekker en stijlvol grillen

Een grillpan gebruik je voor het grillen van vlees, vis of groenten op hoge temperatuur. Het bakoppervlak van een grillpan bestaat uit opstaande ribbels.

Het is belangrijk dat de hoogte van de ribbels precies goed is. Het vrijgekomen vocht en vet wordt opgevangen in de ruimte tussen de ribbels. Als de ribbels te laag zijn komt het product in aanraking met het vocht en vet. Wij raden aan om de pan met de hand af te wassen. Dit gaat eenvoudig met heet water, een sponsje en mild afwasmiddel.

Wat is grillen?

Een groot voordeel van grillen is dat het vetarm kan zijn. In een goede grillpan hoef je weinig tot geen boter of olie te gebruiken. Indien je toch boter of olie wenst te gebruiken is het advies om het te grillen product in te smeren. Een andere mogelijkheid is om het bakoppervlak met een beetje olie in te smeren. Giet nooit druppels olie of boter in de pan. Dit gaat verzamelen tussen de ribbels waar de pan geen contact maakt het met het product. Schrik niet als je stukje vlees of vis in eerste instantie aan de pan blijft plakken. Zodra er een korstje is gevormd laat het product vanzelf weer los. De uitgesproken ribbels in de grillpannen van Staub zorgen voor een perfect grillpatroon. Draai het product een kwartslag voor een gegrilld ruitje. Dat oogt fantastisch en zo smaakt het ook.

Voordelen van gietijzer

De grillpannen van Staub zijn gemaakt van massief gietijzer. Gietijzer is met koolstof verrijkt ijzer. Dit materiaal is bijzonder omdat het de warmte geleidelijk en zeer gelijkmatig verspreidt en uitstekend vasthoudt. Hierdoor gaat er weinig warmte verloren en wordt de pan overal even warm. Er ontstaat geen hot spot en je product wordt overal in de pan gelijkmatig gegrilld. Een gietijzeren grillpan met een groot oppervlak kun je dus prima op een kleine pit gebruiken.

Gebruik van een grillpan

De gietijzeren grillpannen van Staub zijn geschikt voor elke warmtebron, inclusief de oven. Ook het wisselen van warmtebron is geen enkel probleem. Ideaal wanneer je een gerecht nog even op temperatuur wil houden in de oven (als dat past). Pas wel op met snelle temperatuurwisselingen. Warm een gietijzeren pan altijd langzaam op en laat de pan ook langzaam afkoelen. Anders kan de pan gaan barsten.

Uitvoeringen

De grillpannen van Staub zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten. Uitgevoerd met twee grepen of met een steel. Met de grepen kan je de pan stabiel en met twee handen oppakken. Let er wel op dat de grepen heet zijn. Ander voordeel is de compactheid waardoor de pan in de oven past. Er zijn ook uitvoeringen met een schenktuit. Voordeel van deze tuit is het eenvoudig kunnen afgieten van vrijgekomen vocht en vet zonder te knoeien. Gietijzeren pannen zijn zwaar in gewicht. Dit zorgt ervoor dat de pan stabiel op het fornuis staat.

Productieproces

Elke Staub grillpan is de enige in zijn soort. Het gesmolten gietijzer wordt in afzonderlijke zandvormen gegoten. Iedere zandvorm wordt slechts eenmaal gebruikt waardoor geen enkele pan hetzelfde is. Na het aanbrengen van de emaillagen wordt de pan 30 minuten op 800 graden Celsius gebakken. Het resultaat is een oerdegelijke pan die generaties lang meegaat. Staub geeft 30 jaar garantie op de gietijzeren grillpannen.

Mooi in kleur

Behalve dat de grillpannen van Staub heerlijk werken zien ze er ook nog eens fantastisch uit. De pannen hebben een gekleurde buitenzijde en een matzwarte toplaag binnenin. De Majolica-kleurtechniek creëert de diepe intense kleur met hoge glans op de buitenzijde. De pan is afgewerkt met een laag email. Email is een heel dun laagje van gesmolten glas. Deze laag beschermt de pan tegen krassen, roest en verkleuring. De binnenzijde is door het email hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Dankzij de mooie kleur staat de pan goed op het fornuis én op tafel. Eet smakelijk!