Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Skerper Arkansas: slijpen op natuurstenen

De Skerper Arkansas-natuurslijpstenen komen uit het gebergte van de Amerikaanse staat Arkansas. De stenen worden gemijnd, op maat gezaagd en vlak gemaakt. De Arkansas-stenen zijn verkrijgbaar in diverse varianten met maximaal vijf verschillende korrelgroottes. 

Van het herprofileren tot en met het uiterst fijn polijsten van de snede: met Skerper Arkansas-natuurslijpstenen heb je tijdens elke stap van het slijpen de juiste steen voor de klus!

Gemaakt van novaculiet

Skerper Arkansas-natuurslijpstenen zijn gemaakt van novaculiet. Dit mineraal wordt gewonnen in de Ouachita Mountains in Arkansas, de enige plek ter wereld waar novaculiet te vinden is. Dankzij de speciale cryptokristallijne structuur neemt het heel fijntjes materiaal weg. Bovendien behoudt iedere steen zijn vorm en effectieve slijpwerking lang, zonder dat je de steen in de tussentijd moet lappen of egaliseren. Een eigenschap die de Arkansas-stenen uniek maakt.

Korrelgrootte van de Arkansas-slijpstenen

De Skerper Arkansas-natuurslijpstenen zijn verkrijgbaar in meerdere varianten, maten en korrelgroottes. De korrelgrootte van de stenen wordt gemeten aan de hand van de hardheid van de steen. Des te harder de steen, des te fijner de steen. Zo zijn de Soft Arkansas-stenen qua korrelgrootte het laagst, vergelijkbaar met een Amerikaanse 400-600 grit synthetische watersteen. Daarna komen de Hard Arkansas (800-1000 grit), de Hard Black Arkansas (2000-3000 grit) en de Surgical Black Arkansas-stenen (4000-6000 grit). De fijnste stenen zijn de Translucent Arkansas-stenen, qua korrelgrootte vergelijkbaar met 8.000-10.000 grit synthetische waterstenen.

Dankzij de diverse varianten en korrelgroottes van de Skerper Arkansas-natuurslijpstenen heb je altijd de juiste steen voor de klus. Van grotere bench stones voor keukenmessen tot en met pocketslijpstenen voor onderweg. Ook is er een slijpsteen voor je bijl of machete en zijn er speciale ‘honing sets’ met zowel slijpstenen als olie. Met Skerper Arkansas ben je klaar voor elke slijpklus.

Review

Skerper Arkansas-slijpstenen: Groot resultaat in een klein formaat

Als buitenmens moet je een hoop vaardigheden in je arsenaal hebben. Van vuur maken, tot het bouwen van een hut, water zuiveren en knooptechnieken. Het kan redelijk overweldigend zijn om te weten waar je je focus op moet leggen als je aan je outdoor-avontuur begint. Er is echter één vaardigheid waar elk buitenmens zich op zou kunnen focussen: het onderhouden van je gereedschap.