Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Knivesandtools start Skerper Bijenboerderij

Na de lancering van de nieuwe Skerper Arkansas-slijpstenen merkten wij een toename in de vraag naar goede Honing Oil. Deze olie gebruik je op Arkansas-natuurslijpstenen. De olie smeert het slijpproces en helpt bij de afvoer van slijpresidu. We liepen er tegenaan dat goede Honing Oil lastig in grote hoeveelheden te krijgen is. Wereldwijd ligt de productie van dit product bijzonder laag. Lang niet genoeg om aan de vraag van onze klanten te voorzien.

Toen stonden we voor de lastige keuze: laten we het erbij zitten of zetten we er een tandje bij. Wij kiezen voor het laatste.

De Knivesandtools Bijenboerderij

Daarom start Knivesandtools met ingang van 1 april 2017 de productie van een eigen biologische Skerper Honing Oil. De afgelopen maanden hebben we met een groep vrijwilligers gewerkt aan de bouw van onze eigen bijenboerderij.

Locatie, locatie, locatie…

Allereerst hebben wij gezocht naar een goede locatie. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Je moet bijvoorbeeld zorgen voor een gezonde samenstelling zoete flora. Proefballonnetjes zijn opgelaten in Bijsteren, Lage Bijssel en in Oud-Beijerland. De locatie in Lage Bijssel bleek favoriet bij het testpanel. Zij rapporteerden dat je met de olie uit Lage Bijssel over de slijpsteen heen zoemt!

Our house, in the middle of our street

Met alleen een veld kleurige en geurige bloemen ben je er niet. De bijen moeten ook ergens wonen. We zijn uitgekomen op een hybride oplossing: een Arkansas-stenen ombouw met daarin klassieke bijenkorven. Hierbij hebben we heel bewust gekozen voor een combinatie van Soft Arkansas, Hard Arkansas en Hard Black Arkansas-stenen. Als finishing touch hebben we voor de ramen de Translucent Arkansas-stenen gekozen. Een diepte-investering, maar dit moet zich op lange termijn terugverdienen.

The proof is in the pudding

Het werk van al deze bezige bijtjes heeft een bijzondere olie opgeleverd. Een puur natuurlijk en eerlijk product. De eerste persing verwachten wij medio zomer 2017 aan te kunnen bieden. Tot die tijd hebben wij speciale geïmporteerde Amerikaanse olie beschikbaar. Met de aankoop van de Skerper Arkansas-natuurslijpstenen steun je de bijenboerderij.

De Skerper Arkansas-natuurslijpstenen zijn nu in verschillende varianten te koop.

Participeer! Draag je steentje bij!

Wil jij participeren in dit prachtige project? Stuur dan een email naar info@knivesandtools.nl met in de onderwerpregel: bijenboerderij.