Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Home Zaklampen & batterijen Zaklampen Jacht zaklamp: goed zicht zonder op te vallen

Zaklampen & batterijen

Jacht zaklamp: goed zicht zonder op te vallen

Een jacht zaklamp is een onmisbaar item en hoort daarom zeker in een standaard uitrusting als je op jacht gaat. Niet alleen om je pad te verlichten, maar ook om je prooi goed te bekijken. Een jacht zaklamp hoort bijvoorbeeld uitgerust te zijn met een rode led of maak gebruik van rode, groene of blauwe filters. Rood licht wordt namelijk niet gezien door dieren. Dat maakt een zaklamp met rood licht geschikt voor de jacht. Daarnaast verstoort het je nachtvisie minder dan wit licht. Groen licht schijnt verder dan rood licht, maar kan door de lichtsterkte opgemerkt worden door het wild. De blauwe lichtbundel is ideaal voor het nazoeken van aangeschoten wild. Bloedsporen worden namelijk goed zichtbaar in blauw licht. Maar dat is slechts een gedeelte waaraan een jacht zaklamp moet voldoen. We leggen het je verder uit!

Aantal lumen voor een jacht zaklamp

Om goed zicht te houden tijdens de jacht, adviseren we om een zaklamp te kopen die in de hoogste stand minimaal 1000 lumen levert. Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid licht die uit een lamp komt. Het aantal lumen zegt echter niets over hoe ver een lamp schijnt. Kijk daarom bij de specificaties altijd naar het bereik van de bundel. De meeste mensen kiezen voor een bundel bereik van ongeveer 225 meter. Dat is volgens onze norm ook een verstandig besluit. Met 1000 lumen / 225 meter bereik ben je er in ieder geval zeker van dat je het contrast van de slagschaduw van het dier goed kan zien. Als je de keuze wilt hebben tussen een brede bundel voor dichtbij en een strakke bundel voor veraf, kijk dan naar zaklampen met een focusseerbare bundel.

Kleur van de jacht zaklamp

Een zaklamp met een opvallende kleur is natuurlijk heel gaaf, maar niet geschikt voor een jacht zaklamp. Opvallen is namelijk het laatste wat je wil. Kies daarom altijd een zaklamp met camouflage kleur. Ook een zaklamp met een volledig zwarte behuizing voldoet goed. 

Draagcomfort van een jacht zaklamp

Als je gaat jagen heb je ongetwijfeld al veel spullen bij je. Op een loodzware zaklamp zit je dan waarschijnlijk ook niet te wachten. In onze specificaties vermelden wij altijd hoeveel een zaklamp weegt. Het is voor iedereen persoonlijk wat fijn aanvoelt, maar wij adviseren om geen zaklamp te kiezen die zwaarder is dan 600 gram. Veel zaklampen zijn ook voorzien van een pocketclip. Superhandig. De pocketclip is bevestigd aan de zaklamp, die je vervolgens eenvoudig aan je broekriem of tas vastmaakt. Zo heb je altijd snel je jacht zaklamp bij de hand. 

De power van een jacht zaklamp

Niets is zo vervelend als een jacht zaklamp die niet werkt op het moment dat je hem nodig hebt. We adviseren daarom om goed te kijken naar de brandduur van de accu of batterijen. De brandduur moet in ieder geval langer zijn dan de tijd die je verwacht van huis te zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga daarom alleen op jacht met volle batterijen of een volledig opgeladen accu. Neem eventueel reserve batterijen en/of een extra accu mee. 

Heb je liever beide handen vrij? Bekijk dan eens ons assortiment met hoofdlampen voor de jacht.