Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

Militaire led-zaklampen: 4 kenmerken waar je op moet letten

Militaire zaklampen, het klinkt alsof het gaat om een uniek soort zaklampen. Echter, een militaire zaklamp is niet meer dan een tactische zaklamp. Maar wat maakt een tactische zaklamp dan geschikt voor militair gebruik? Er is een aantal kenmerken waar je op moet letten.

Militaire zaklampen zijn oersterk

De body van een militaire zaklamp is gemaakt van hoogwaardig aluminium dat veel wordt gebruikt in de vliegtuigindustrie. Dit is bijzonder sterk materiaal en beschermt het binnenwerk. Zo ben je als militair verzekerd van een extra lange levensduur. Essentieel als je op missie bent! De batterij wordt op zijn plek gehouden door twee veertjes. Deze vangen de kracht op die vrijkomt bij bewegingen met grote impact zoals bij schieten.

Een snel bereikbare stroboscoop

Militaire zaklampen hebben een stroboscoop die met één simpele handeling bereikbaar is. Hierover na moeten denken is letterlijk en figuurlijk ‘killing’ voor een militair. Tegelijkertijd moet de stroboscoop met een hoge knipperfrequentie een enorme bak licht produceren om de vijand te verblinden.

Militaire led-zaklampen zijn niet focusseerbaar

Een zaklamp voor militair gebruik is niet focusseerbaar. Trillingen door het schieten veranderen namelijk de bundel bij een focusseerbare lamp. En als militair wil je altijd verzekerd zijn van een stabiel lichtbeeld, vooral tijdens militaire operaties.

Tip: de Fenix TK16 en NiteCore P20 voldoen aan alle eisen voor een militaire zaklamp. Veel militaire eenheden en AT-teams gebruiken ze en kunnen niet meer zonder!

Compatibiliteit met een wapenklem

Militaire zaklampen zijn bij voorkeur te bevestigen op een wapenklem of ander montagesysteem. De ALG-00 en ALG-01 zijn kwalitatieve montagebeugels voor op de picatinny- of weaverrail van een geweer. Een bodydiameter tussen de 22 mm en 26 mm is daarvoor ideaal. Een smalle body betekent overigens ook een laag gewicht. En hoe lager het gewicht, hoe beter voor de militair!

Ook handig: in situaties die vragen om een razendsnelle reactie is een afstandsschakelaar onmisbaar. Een goed voorbeeld is de Fenix AER-02. Deze is voorzien van twee schakelaars: een reguliere en een ‘momentary-on’. Met speciaal contraklittenband bevestig je de schakelaar iets boven de greep van het geweer. Met je wijsvinger bedien je dan de zaklamp.