Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

ATEX zaklamp: explosieveilige verlichting

Speciaal voor alle explosiefgevaarlijke zones hebben diverse lampmerken ATEX-lampen op de markt gebracht. Zonder dat we er echt van op de hoogte zijn, zijn er wel veel diverse explosiefgevaarlijke zones. Denk hierbij aan mijnbouw, gascentrales en oliecentrales, maar ook een verfmagazijn, hooiopslagruimte en papierfabriek vallen hieronder. Doordat zelfs de kleinste vonk al fataal kan zijn, moeten deze lampen aan de meest hoge eisen voldoen. Voor deze zones zijn er zowel hoofd- als zaklampen beschikbaar.

Per zone zijn er diverse richtlijnen en normen waar de lampen aan moeten voldoen. Nadat ze ontwikkelt zijn, dienen de lampen door een zeer strenge keuring te gaan. Zodra de lamp alle testen heeft behaald, is het zover. De officiële ATEX-certificering. Nu mag de lamp officieel de naam ATEX dragen. Al deze lampen voldoen volledig aan ATEX-richtlijn 114 (voorheen ATEX 95).

Elke lamp geeft duidelijk aan voor welke zone die geschikt is. Zo weet je zeker dat je er op jouw werkplek veilig gebruik van kan maken. Als je graag meer wilt weten over de ATEX-lampen lees dan snel ons artikel, Wat is ATEX?