Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & gear

BioLite: Energy Everywhere

Biolite

BioLite ontwikkelt sinds 2006 betaalbare en duurzame producten voor het opwekken van energie (zoals zonnepanelen), voor het opslaan van energie en voor het duurzaam verlichten van je omgeving. Perfect voor tijdens je vakantie, een survivaltocht of in noodsituaties thuis.

Naast apparaten om energie mee op te wekken en op te slaan heeft BioLite ook producten om met hout veilig en duurzaam te koken. Tegelijkertijd kun je tijdens het koken stroom opwekken om bijvoorbeeld een mobiele telefoon of ledverlichting op te laden. BioLite maakt jouw outdoorleven zo comfortabel mogelijk als het gaat om koken én energie.

Wereldwijde impact bij elke aankoop

Met elke aankoop van een BioLite-product help je duurzame verandering te creëren in de derde wereld. De inkomsten worden opnieuw geïnvesteerd in het opbouwen van een commercieel duurzaam bedrijf dat veilige en betaalbare energie kan leveren aan gezinnen in India en Afrika. Dezelfde technologie die jou een schone en innovatieve kampeerervaring biedt, zorgt voor betere levensomstandigheden en redt levens over de hele wereld.

Ontstaan BioLite

De oprichters van BioLite, Jonathan en Alec, ontmoetten elkaar tijdens Smart Design in New York. Daar delen ze al snel hun interesse voor het ontwikkelen van duurzame producten. Alec vond het frappant dat bijna alle efficiënte kachels fossiele brandstoffen nodig hadden. Hij had daarom het idee van een houtkachel die zijn eigen thermische energie kon gebruiken om de verbranding te verbeteren. Samen met de technische kennis van Jonathan begonnen ze aan het ontwerpproces. Ontelbare uren, dagen en prototypes later werd de BioLite CampStove geboren. Een draagbare biomassakachel om een vuur zonder rook te maken én om je mobiele apparaten op te laden. Een houtkachel en oplader in één, briljant.

In 2008 namen Jonathan en Alec een werkend prototype van de CampStove mee naar een conferentie waar ze ontdekten dat hun technologie een grote impact kon hebben. Bijna de helft van de mensen op de planeet mist schone en betaalbare huishoudelijke energie, kookt maaltijden op rokerige haarden en heeft weinig of geen elektriciteit in huis. Daarom hebben Jonathan en Alec zich gecommitteerd om een bedrijf te bouwen dat in staat is energie te leveren aan degenen die dit het meest nodig hebben. Gebaseerd op dezelfde technologie als de CampStove is een groot formaat biomassakookfornuis ontwikkelt: de BioLite HomeStove. Een fornuis dat het brandstofverbruik met de helft vermindert en de uitstoot met 90% verlaagt terwijl je je mobiele telefoon kan opladen.

Wanneer we off-grid gaan, hetzij door keuze, hetzij door omstandigheden, ontstaan vergelijkbare behoeften. De missie van BioLite is dan ook duidelijk: Energy Everywhere™.