Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

HDS Systems led-zaklampen: the flashlights that get you home

HDS Systems zaklampen hebben een cultstatus in de zaklampwereld. Er zijn zoveel goede led-zaklampen, maar wat maakt een HDS-zaklamp nou zo speciaal?

HDS Systems is sinds de oprichting in 1997 al bijzonder innoverend. HDS weet als eerste belangrijke mijlpalen in zaklampontwikkeling te bereiken. Van de eerste zaklampen met tientalen lichtstanden en draaibare lichtdimming, tot een meer recente prestatie: een zaklamp die twee uur lang op de hoge lichtstand werkt voordat deze terugschakelt. Sommige van deze prestaties zijn tegenwoordig gemeengoed geworden, andere innovaties zijn nog niet eens geëvenaard door bekende, grote zaklampmerken.

Met de zaklampen die HDS Systems zelf uitbrengt presenteren ze de technische innovaties aan de wereld. Wanneer je een HDS-zaklamp in je hand hebt en gebruikt voel je dat het klopt. Zoals een Zwitsers uurwerk tikt, zo betrouwbaar en degelijk werkt een HDS-zaklamp.

Bouwkwaliteit: hufterproof

Er zijn veel stevige zaklampen op de markt, maar HDS-zaklampen zijn echt next-level. De ACME-schroefdraden zijn mechanisch ideaal voor zaklampen. Dit schroefdraad is veel steviger dan reguliere V-vormige schroefdraden en ideaal voor dunne zaklampbehuizingen. Waarom ben je genoodzaakt om een zaklamp na jarenlang intensief gebruik te vervangen? Vaak ligt het niet aan de componenten, maar hoe de componenten aan elkaar zitten. Niet bij een HDS-zaklamp! Daarnaast zijn ook alle schroefdraden voorzien van O-ringen om vocht uit de lamp te houden.

Het enige dat in de behuizing beweegt zijn de geveerde batterijcontactpunten. Doordat de accu geveerd is ontstaat er nooit speling en blijft de zaklamp werken, zoals het hoort. De led en overige componenten zijn stevig in de behuizing geseald. Doordat de toleranties zo klein zijn, is er praktisch niets om kapot te gaan. Vandaar ook dat HDS vol vertrouwen levenslang garantie biedt.

Bij zaklampen draait het daarnaast om hoeveel licht er uit de zaklamp komt. Dus ook daar is de nodige aandacht aan besteed. Alleen de meest heldere, glazen lenzen worden gebruikt, en deze lenzen zijn ook nog eens voorzien van anti-reflectiecoating om interne reflectie tot het absolute minimum te verlagen. Er gaat echt zo min mogelijk licht verloren bij HDS-zaklampen.

Ook zijn er veel accessoires en vervangingsonderdelen. Vervang bijvoorbeeld de glazen lenzen voor lenzen van saffierglas, voor nog hogere krasvastheid! Saffierglas wordt met name in horloges gebruikt, maar wanneer je de zaklamp in je broekzak draagt biedt saffierglas bescherming tegen krassen door bijvoorbeeld sleutels. HDS maakt zaklampen die degelijk en functioneel werken en niet vanuit een esthetisch oogpunt.

HDS-zaklampen: voor en door liefhebbers gemaakt

HDS gaat veel verder dan de concurrentie bij het optimaliseren van individuele zaklampen. Tussen leds van dezelfde fabrikant die in dezelfde batch worden gemaakt zit tot 40% variatie in lichtopbrengst per Watt. Vandaar dat HDS iedere led kalibreert door de stroomtoevoer af te stemmen op de led, zodat de zaklamp exact volgens specificaties werkt. HDS-zaklampen realiseren vaak veel langere brandtijden dan de waarde die opgegeven worden.

De zaklampliefhebber zal blij zijn om te horen dat HDS geen ‘Pulse Width Modulation’ gebruikt, maar de led continu gedimd wordt in lagere lichtstanden. Hierdoor geven de zaklampen ook bij zeer lage lichtstanden een heel rustig en aangenaam lichtbeeld. Vandaar ook dat HDS zaklampen zonder problemen tot 0.02 lumen lichtopbrengst realiseren! Een uniek algoritme voorkomt dat de lichttint bij zeer lage lumen opgave erg verkleurd.

HDS Rotary-schakelaar

Waar HDS het best om bekend staat is de uitzonderlijk functionele draaischakelaar. De schakelaar heeft 24 verschillende lichtopbrengstniveaus. Het aantal lichtstanden is niet het uitzonderlijke, de logaritmische verdeling van de standen wel. Onze ogen hebben moeite om lichtstanden echt als groter te zien, tenzij de verhouding tussen de stappen goed is. De stappen in HDS zaklampen hebben altijd een 1,5x af- of toename ten opzichte van de voorgaande stand, hierdoor zie je iedere afzonderlijke stand als afzonderlijke stand. Een technisch hoogstandje in zo’n compacte zaklamp!

Maar het is wel erg duur…

Nee hoor, toch niet! De aanschafwaarde is hoog, maar HDS zaklampen werken zo ontzettend energie efficiënt dat de zaklamp zich overtijd in batterijbesparing terugverdient. En wanneer je de zaklamp gebruikt met een oplaadbare accu gaan de gebruikskosten nog verder omlaag. Door de geweldige bouwkwaliteit en de energie-efficiency is eenmalig een HDS-zaklamp aanschaffen ook een bijzonder goede financiële keuze voor veel gebruikers.

Stel de zaklamp in naar je eigen wensen

Het mag duidelijk zijn dat wij fans zijn van deze zaklampen. De spreekwoordelijke kers op de taart is de programmeerbaarheid van de zaklampen. Alle zaklampen worden geleverd met meerdere presets. In de uitgebreide handleiding op de website van HDS lees je er alles over!