Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

Oplaadbare LED-zaklampen: het grootste gebruiksgemak

Oplaadbare zaklampen, waarbij de accu in de lamp geladen kan worden zijn ideaal. De zaklamp is altijd klaar voor gebruik, mits deze is opgeladen natuurlijk. Voor gebruikers binnen de politie, brandweer en beveiliging kan dat een groot verschil uitmaken. 

De lampen uit de categorie ‘Oplaadbare zaklampen’ zijn oplaadbaar zonder dat ze opengeschroefd moeten worden. In veel gevallen zijn laadstations voor de oplaadbare zaklampen te monteren op een vaste plaats thuis of in de auto. Veel van de zaklampen in ons assortiment kunnen gebruikt worden met oplaadbare batterijen of accu’s. In de meeste gevallen betekent dat wel dat de batterijen uit de lamp gehaald moeten worden om ze los op te laden. Dit werkt ook prima, alleen net met wat minder gebruiksgemak.

Levensduur accu’s bij oplaadbare zaklampen

Voor veel oude accu’s is het niet heel goed om ze eindeloos aan de lader te hangen. De veelgebruikte nikkel metaalhydride (NiMh) accu’s zijn veel minder gevoelig voor het geheugeneffect. Toch is het verstandig om je oplaadbare zaklamp niet permanent aan de lader te hangen als je deze weinig gebruikt. Het is overigens de vraag of een oplaadbare zaklamp de meest voor de hand liggende keus is voor iemand die maanden zijn lamp niet gebruikt. Wellicht is een lamp op bijvoorbeeld CR123 batterijen een beter keus omdat deze batterijen hun spanning extreem lang vasthouden (tot wel 10 jaar).

Li-ion accu’s in oplaadbare zaklampen

Oplaadbare lampen met Li-ion accu’s als de Fenix RC15 kunnen wel permanent aan de lader gehangen worden. De Li-ion accu’s, die we kennen uit onze mobiele telefoons, hebben geen last van het geheugeneffect. In de praktijk dus ideaal voor iedere gebruiker.