Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Bark River Gunny messen: compacte, allround outdoormessen

De Bark River Gunny is het één na populairste model van Bark River Knives. Het zal niet verbazen dat het ontwerp gebaseerd is op het meest populaire model: de Bravo 1. In navolging van de populariteit van dat model verzochten de liefhebbers Bark River om een iets meer compacte variant te maken. Dat is met de Bark River Gunny glansrijk gelukt. Met 9,5 cm lemmet heb je nog ruim voldoende om te werken, terwijl hij net wat lichter en compacter draagt dan zijn grote broer. Wat gebleven is, is de uitstekende ergonomie.

Lees meer

31 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Bark River Gunny

Bark River Gunny lemmet

De Bark River Gunny is beschikbaar in verschillende staalsoorten: CPM 3V-staal, A2 of CPM S45VN-staal. CPM 3V is een gereedschapsstaalsoort dat bekend staat om zijn uitzonderlijke sterkte. Breukschade komt hierdoor nauwelijks voor en zijn scherpte behoudt hij zeer goed. Net als CMP 3V is A2 een gereedschapsstaal, een sterke staalsoort dat eerder buigt dan breekt. A2-staal is overigens ook niet roestvast, dus maak een mes met deze staalsoort dus altijd droog na gebruik en olie het af en toe in met wat onderhoudsolie. Ook is de Bark River Gunny verkrijgbaar in een roestvaste staalsoort: CPM S45VN. Dit is een premium staalsoort dat roestvast is en goed scherptebehoud biedt. Een ding hebben de verschillende lemmeten in gemeen, en dat is dat het lemmet altijd solide is gebouwd met voldoende lemmetdikte voor zwaarder gebruik. Daarbij is de snede altijd convex geslepen.

Bark River Gunny handgreep

Ook zijn er verschillende handgreepmaterialen waar je uit kan kiezen, zoals verschillende soorten hout of micarta. Micarta is een sterk en lichtgewicht materiaal, gemaakt van linnen en kunsthars. Erg comfortabel in de hand, ook in natte of koude omstandigheden. Daarnaast zijn er verschillende houtsoorten in de Gunny-collectie, waaronder Desert Ironwood, Forest Green Elder Burl en American Walnut. Desert Ironwood is een soort hardhout dat voornamelijk voorkomt in de Verenigde Staten en Mexico. Kenmerkend is de mooie kleur met de rijke tekening. Deze fraaie houtsoort geeft het mes een extra luxe tintje. Forest Green Elder Burl is een soort esdoornwortelhout dat groengekleurd is tijdens het stabiliseren. De rijke tekening met talloze noesten maakt dit een handgreepmateriaal waarin je telkens weer nieuwe vormen ontdekt. En tot slot is Amerikaans walnotenhout een prachtige houtsoort dat ook nog eens prettig in de hand ligt. Het heeft wel wat weg van het interieur van een klassieke auto. Deze fraaie houtsoort geeft het mes een extra luxe tintje.

Zoveel mensen, zoveel messen

Mooi aan de manier waarop Bark River messen maakt is de grote hoeveelheid variaties die mogelijk zijn. Bark River Knives maakt al zijn messen grotendeels met de hand. Ieder mes is hierdoor uniek. Zeker met natuurlijke materialen kan een mes soms verschillen van de foto’s. Het mes dat je thuis ontvangt kan dus subtiel verschillen van de productfoto’s. Het model en de materiaalsoort blijft echter altijd hetzelfde.