Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

Bowie messen: Amerika’s meest iconische mes

Bowie messen, en nee dan bedoelen wij niet die bekende Britse rockmuzikant, is een van de meest iconische vaststaande messen ooit. Door de jaren heen zijn er een boel verschillende variaties verschenen van deze klassieker. De meest bekende versie is te herkennen aan de crossguard en het clippoint-stijl lemmet. Ook zijn bowie-messen vaak jachtmessen van groot formaat en voorzien van een lederen schede.

Het ontstaan van het bowie mes

Het bowie mes vindt zijn oorsprong in Arkansas Amerika. Het mes is ontworpen door James Black in de 19e eeuw voor James Bowie, een Amerikaanse pionier en vrijmetselaar. James Bowie heeft veel bekendheid verworven met zijn rol in de Texaanse revolutie en wordt tot vandaag de dag als een held van het Texaanse volk gezien. Het bowie mes werd pas echt bekend nadat James Bowie een groot mes gebruikte tijdens een duel genaamd ‘the Sandbar Fight’. Je raadt het al, dit was het door James Black ontworpen mes. Sindsdien staat dit type mes bekend als het bowie mes.

Het bowie mes in de moderne tijd

Veel hedendaagse bowie-messen hebben nog steeds klassieke elementen die trouw zijn aan de manier waarop bowie-messen in 1900 gemaakt werden. Materialen zoals hout, messing, beender en leer bijvoorbeeld. Desondanks zien we ook dat messenmerken, die zich voornamelijk focussen op moderne zakmessen, inspiratie opdoen van deze Amerikaanse klassieker. Vooral het bowie-stijl lemmet, dat zich kenmerkt met een omhoog stekende clippoint-stijl punt, zien we veel terug. Bij messen zoals die van Rick Hinderer Knives en Cold Steel bijvoorbeeld.