Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Bark River Bushcrafter messen: ultieme bushcraftmessen voor de specialist

De Bark River Bushcrafter is ontworpen als het ultieme bushcraftmes. Een mooi droppoint-lemmet met een voor bushcraft handige snede. Die is namelijk scandivex: een combinatie tussen de populaire scandi-grind en Bark River’s beroemde convexe grind. Hierdoor profiteer je optimaal van de pluspunten van beide grinds.

Lees meer

32 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Bark River Bushcrafter

Varianten van de Bark River Bushcrafter

De Bark River Bushcrafter is er in verschillende varianten. Zo heb je de Bushcrafter, de Bushcrafter II en de Ultra Lite Bushcrafter. Allemaal gebaseerd op hetzelfde model, maar ieder met specifieke eigenschappen die het model extra de moeite waard maken. Zo is de Ultra Lite-variant erg geschikt tijdens het hiken door zijn lage gewicht. Liever een groter bushcraftmes? Pak dan de Bark River Bushcrafter II. Lees hier de review van onze expert.

Bark River Bushcrafter lemmet

De Bark River Bushcrafter is beschikbaar in verschillende staalsoorten: CPM 3V-staal, CPM 154-staal of CruWear. CPM 3V is een gereedschapsstaalsoort dat bekend staat om zijn uitzonderlijke sterkte. Breukschade komt hierdoor nauwelijks voor en zijn scherpte behoudt hij zeer goed. CPM 154-staal is een premium staalsoort die roestvast is en goed scherptebehoud biedt. CPM Cru Wear-staal is een gereedschapsstaalsoort dat bekend staat om zijn uitzonderlijke scherptebehoud. Eén keer slijpen en je kunt ontzettend lang vooruit. Wel moet je een beetje oppassen met vocht en zuren: CPM Cru Wear is niet helemaal roestvast. Een ding hebben de verschillende lemmeten in gemeen, en dat is dat het lemmet altijd solide is gebouwd met voldoende lemmetdikte voor zwaarder gebruik.

Bark River Bushcrafter handgreep

Voor de handgreep kun je kiezen uit verschillende materialen. Zo zijn er verschillende soorten micarta beschikbaar. Micarta is een sterk en lichtgewicht materiaal, gemaakt van stof en kunsthars. Erg comfortabel in de hand, ook in natte of koude omstandigheden. Daarnaast kun je dus kiezen voor een houten handgreep, bijvoorbeeld Desert Ironwood of cocobolo. Desert Ironwood is een soort hardhout dat voornamelijk voorkomt in de Verenigde Staten en Mexico. Kenmerkend is de mooie kleur met de rijke tekening. Deze fraaie houtsoort geeft het mes een extra luxe tintje. Cocobolo is ook een zeer chique houtsoort uit de rosewood-familie. Deze collectie heeft ook bijzondere houtsoorten zoals Hellfire Maple Burl. Dit is een adembenemend mooie houtsoort. Hij wordt gewonnen uit het wortelhout van de esdoorn en vervolgens gestabiliseerd met een rode hars. Hierdoor is dit materiaal duurzaam en extreem mooi. Echt een eyecatcher. Nog zo’n uniek handgreepmateriaal: kamelenbot. Een prachtig, klassiek ogend handgreep materiaal. Kamelenbot is een natuurlijk materiaal, dit houdt in dat geen enkel mes hetzelfde is. Echt uniek dus!

Zoveel mensen, zoveel messen

Mooi aan de manier waarop Bark River messen maakt is de grote hoeveelheid variaties die mogelijk zijn. Zo brengt Bark River messen uit in meer dan tien verschillende staalsoorten, en met tientallen verschillende handgreepmaterialen. Tel daarbij op dat er ook variaties zijn in jimping, en speciale lightweight-varianten en je snapt dat de keuze reuze is.