Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Bark River Aurora messen: allround bushcraftmessen

De Bark River Aurora is ontworpen als allround bushcraftmes. Oprichter van Bark River, Mike Stewart, heeft dit model zelf ontworpen. Een van de uitgangspunten was dat je ongeacht hoe je het mes vast hebt, altijd een goed houvast moet hebben. Dus ook met reverse grips voor meer geavanceerde bushcraft-snijtechnieken. Daardoor is het ook niet zo verwonderlijk dat de Bark River Aurora onder bushcrafters een erg populaire keuze is.

Lees meer

46 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Bark River Aurora

Bark River Aurora lemmet

De Bark River Aurora is beschikbaar in verschillende staalsoorten: CPM 3V-staal, CPM 154-staal, A2 of CruWear. CPM 3V is een gereedschapsstaalsoort dat bekend staat om zijn uitzonderlijke sterkte. Breukschade komt hierdoor nauwelijks voor en zijn scherpte behoudt hij zeer goed. CPM 154-staal is een premium staalsoort dat roestvast is en goed scherptebehoud biedt. A2-staal is een oersterk staal, maar niet helemaal roestvast. Maak het dus altijd goed droog en gebruik af en toe onderhoudsolie. Net als CMP 3V is A2 een gereedschapsstaal, een robuuste staalsoort dat eerder buigt dan breekt. CPM Cru Wear-staal is een gereedschapsstaalsoort dat bekend staat om zijn uitzonderlijke scherptebehoud. Eén keer slijpen en je kunt ontzettend lang vooruit. Wel moet je een beetje oppassen met vocht en zuren: CPM Cru Wear is niet helemaal roestvast. Een ding hebben de verschillende lemmeten in gemeen, en dat is dat het lemmet altijd solide is gebouwd met voldoende lemmetdikte voor zwaarder gebruik. Daarbij is de snede altijd convex geslepen.

Bark River Aurora handgreep

Wat betreft de handgreep: ook hier heb je ruim de keuze om de optie te kiezen die bij jou past. Zo zijn er verschillende soorten micarta beschikbaar. Micarta is een sterk en lichtgewicht materiaal, gemaakt van stof en kunsthars. Erg comfortabel in de hand, ook in natte of koude omstandigheden. Daarnaast kun je dus kiezen voor een houten handgreep, bijvoorbeeld Desert Ironwood of American Walnut. Desert Ironwood is een soort hardhout dat voornamelijk voorkomt in de Verenigde Staten en Mexico. Kenmerkend is de mooie kleur met de rijke tekening. Deze fraaie houtsoort geeft het mes een extra luxe tintje. Amerikaans walnotenhout een prachtige houtsoort dat ook nog eens prettig in de hand ligt. Het heeft wel wat weg van het interieur van een klassieke auto. Ook is de Aurora verkrijgbaar met een handgreep gemaakt van SureTouch G10. Dat is een combinatie bestaande uit lagen G10 en rubber. Hierdoor kan het mes goed tegen een stootje en heb je veel grip.

Zoveel mensen, zoveel messen

Mooi aan de manier waarop Bark River messen maakt is de grote hoeveelheid variaties die mogelijk zijn. Zo brengt Bark River messen uit in meer dan tien verschillende staalsoorten, en met tientallen verschillende handgreepmaterialen. Tel daarbij op dat er ook variaties zijn in jimping, en speciale lightweight-varianten en je snapt dat de keuze reuze is.