Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shapton RockStar: slijpen als een rockster

Met de Shapton RockStar-serie sta je op het hoofdpodium en laat je je slijptalent schitteren! Deze hoogwaardige Japanse slijpstenen bieden een effectieve slijpkracht waardoor je zelfs de hardste messen slijpt. Daarnaast geven ze een vlijmscherp en uniform resultaat. De Shapton RockStar-slijpstenen zijn efficiënte slijpstenen zodat je optimaal geniet van het plezier van een eersteklas slijpervaring. Dankzij de roestvaststalen behuizing berg je elke slijpsteen individueel op. Of het nu in de werkplaats is of gewoon in een keukenkastje, je slijpsteen is altijd veilig en stijlvol opgeborgen. Klaar voor het volgende optreden!

Lees meer
10 Producten

Eigenschappen van de Shapton RockStar serie

De Shapton RockStar-serie bestaat uit meerdere slijpstenen met verschillende korrelgroottes. Alle slijpstenen zijn gemaakt van hoogwaardig wit aluminiumoxide. Een synthetische, keramische stof die keihard is en heel precies in een exacte korrelgrootte geproduceerd kan worden. Dit geeft de slijpstenen het gewilde uniforme slijpresultaat. Om het beste uit de slijpstenen te halen, laat je ze voor gebruik 5-6 minuten weken in water. Dit zorgt voor een beter slijpresultaat en minder slijtage.

Wat is het verschil tussen de Shapton RockStar en de Shapton Glass Stone?

Qua slijpmateriaal zijn de slijpstenen uit de RockStar-serie vrijwel gelijk aan de Shapton Glass Stone, een van de meest hoogwaardige en populaire series van Shapton. Het onderscheid komt vooral tot uiting in de dikte van de stenen en het assortiment aan beschikbare slijpstenen in de serie. De RockStar-serie bestaat uit slijpstenen van 10 mm dik. Bij de Glass Stone-serie zijn de stenen 5 mm dik met een 5 mm glazen basis. De RockStar-serie heeft 10 verschillende modellen, terwijl de Glass Stone-serie in totaal 17 soorten heeft.

Welke Shapton RockStar slijpsteen heb ik nodig?

De serie bestaat uit 10 slijpsteen met elk een verschillende korrelgrootte. Met de grove 320 en 500 grit slijpstenen geef je je beschadigde of botte messen weer een rechte snede. De 1000 grit medium slijpsteen gebruik je na een grove slijpsteen om de snede weer scherp te maken. De 2000 en 3000 grit zijn fijne slijpstenen. Hiermee slijp je je messen weer zo scherp als ze uit de fabriek kwamen! De 4000 grit is extra fijn en ideaal om je Japanse keukenmessen vlijmscherp te slijpen. De 6000, 8000, 10000 en 16000 grit slijpstenen zijn polijststenen. Hoewel ze niet essentieel zijn voor dagelijks gebruik, kunnen ze je mes wel ongelooflijk scherp maken!