Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & multitools

Scandinavische messen: gevormd door het arctische klimaat

Het buitenleven in het hoge noorden heeft de Scandinaviërs alles geleerd over messen. Daarom zijn Scandinavische messen echt gemaakt voor de praktijk.

Jagers en vissers, maar ook boeren en herders hebben allen hun invloed gehad op de typische Scandinavische ontwerpen. Bij Scandinavische messenmerken denk je meteen aan HelleKaresuandoEKAEnzoHultafors en Mora.

Scandi-geslepen: ideaal voor houtbewerking

Veel Scandinavische messen zijn op gelijknamige manier geslepen: de Scandi-slijping. Bij een scandi-slijping wordt het mes vanaf (ongeveer) halverwege de lemmethoogte in één keer tot de snede geslepen. Geen secundaire snede dus, maar één razendscherpe zero-grind. In de praktijk blinkt deze slijping uit in houtbewerking. Feathersticken, fijn houtsnijwerk en bushcrafttaken: met een scandi-mes wordt het veel makkelijker. Bijkomend voordeel is dat een scandi-snede behoorlijk eenvoudig te slijpen is. Zowel thuis op waterstenen als in het veld op een pocketslijpsteen.

Natuurlijk dicht bij de natuur

Merken als Karesuando en Helle laten heel duidelijk zien hoe dicht ze bij de natuur staan. De prachtige handgrepen van uitzinnige houtsoorten vertellen het verhaal van het arctische klimaat. Van curly birch (berkenwortelhout) tot klassiek eiken of zelfs kurk: met een Scandinavisch mes heb je letterlijk een stukje natuur in handen.