Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Fällkniven X: de sterkste Fällkniven full-tang outdoormessen ooit!

De Fällkniven X-serie bestaat uit outdoormessen van de hoogste kwaliteit. Fällkniven zelf zegt dat deze messen de sterksten zijn die ze ooit hebben gemaakt. De F1x, S1x en A1x hebben allemaal een full-tang ontwerp. Dat betekent dat het staal de volledige breedte en de handgreep beslaat en de volledige dikte van het lemmet volgt. Hierdoor is de greep erg sterk. De greepdelen zijn gemaakt van Thermorun. Dat kennen we al van de andere messen van Fällkniven. Opvallend aan de X-serie is dat het grippatroon nog net wat griprijker is.

Lees meer

7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kenmerken van de Fällkniven X

Fällkniven XB: back in black

Binnen de X-serie heb je ook de Fällkniven XB-varianten. Deze messen hebben een speciale tungsten carbide-coating op het lemmet. Met een hardheid van 83HRC is deze coating nog harder dan het lemmet! Tests van Fällkniven met harde blokken hout wezen dan ook uit dat deze coating enorm slijtvast is. Hij ziet er bovendien gaaf uit. Op foto’s is het nauwelijks vast te leggen, maar de coating heeft een bijzondere grijsachtige gloed over zich. Erg mooi.

Fällkniven X staalsoort: Elmax en CoS-staal

Qua staal heb je de keus uit gelamineerd CoS- of Elmax-staal. Beiden hele sterke en fijne roestvaste staalsoorten. Ze blijven lang scherp blijft en zijn goed zelf te slijpen. Ook is het behoorlijk breukvast. Dat zijn allemaal eigenschappen die wenselijk zijn voor dit type mes. Uiteraard is ook de X-serie convex geslepen. Dit betekent dat de slijping vanaf de rug zonder onderbreking doorloopt naar de snede. Hierdoor krijgt het lemmet de bekende bolling waar een convexe slijping aan te herkennen is. Dit maakt de snede een stuk sterker dan een standaard slijping. Lees hier meer over het slijpen van convex geslepen messen.

Fällkniven X vs Fällkniven Pro

In veel opzichten lijkt de Fällkniven X-serie op de geprezen Fällkniven Pro-serie. Het staal is gelijk, de lemmetdikte en convexe slijping ook. Het verschil zit hem in het full-tang ontwerp, de vernieuwde schede en de mogelijkheid om te kiezen voor een Fällkniven met coating.