Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

Fällkniven X messen: full-tang outdoormessen en de sterkste Fällkniven-messen ooit!

De Fällkniven X-serie bevat outdoormessen van de hoogste kwaliteit. Fällkniven zelf zegt dat deze messen de sterksten zijn die ze ooit hebben gemaakt. Deze nieuwe F1x, S1x en A1x hebben allemaal een full-tang. Dat betekent dat de angel de volledige breedte en de handgreep beslaat, en de volledige dikte van het lemmet volgt. Hierdoor is de greep erg sterk. De greepdelen zijn gemaakt van Thermorun. Dat kennen we al van de andere messen van Fällkniven. Opvallend aan de X-serie is dat het grippatroon nog net wat griprijker is.

Convex CoS-staal

Qua staal heeft Fällkniven gekozen voor gelamineerd CoS-staal. Een heel fijne staalsoort die roestvast is, lang scherp blijft en goed zelf te slijpen is. Ook is het behoorlijk breukvast. Dat zijn allemaal eigenschappen die benijdenswaardig zijn in een mes als dit. Uiteraard is ook de X-serie convex geslepen, waardoor ze erg goed snijden.

Fällkniven X vs Fällkniven Pro

In veel opzichten lijkt de Fällkniven X-serie op de alom geprezen Pro-serie. Het staal is gelijk, de lemmetdikte en convexe slijping ook. Het verschil zit hem in de tang, het ontbreken van de stootplaat en de vernieuwde schede.

Review

Fällkniven S1x Expert Review

Bushcraftexpert Padraig Croke testte voor ons de Fällkniven S1x. Lees hier zijn bevindingen over dit fantastische survivalmes.