Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

Zaklampen op AA-batterijen: gemakkelijk en veelzijdig

Met een LED-zaklamp die werkt op AA-batterijen wordt het wel heel makkelijk om hem van nieuwe energie te voorzien. Je kunt dan immers in iedere supermarkt terecht voor een paar nieuwe batterijen Daarnaast kun je zelf kiezen of je voor een set goede oplaadbare NiMH-batterijen, of voor alkaline- of lithium-penlites voor eenmalig gebruik gaat. 

NiMH

Oplaadbare NiMH-accu’s zijn geschikt voor gebruik in krachtige lampen en zijn erg voordelig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten welke elk anders zijn opgebouwd. Zo zijn er NiMH’s te koop met een hogere capaciteit die gevoeliger zijn voor zelfontlading. Voor intensief gebruik zijn deze accu’s echter zeer geschikt. De variant met de wat lagere lading (zo’n 2100mAh heeft een aanzienlijk lagere zelfontlading en is dus geschikter voor incidenteel gebruik. Wij verkopen echter ook Duracell 2400mAh NiMH accu’s welke hun lading een jaar vast kunnen houden. Zo profiteer je van de voordelen van beide varianten in één.

Alkaline

Alkaline-AA’s zijn het meest gangbaar en dit zijn ook de penlites die je bij de kassa in de supermarkt aantreft. Ze zijn niet oplaadbaar maar vrij voordelig en behouden zo’n 4 jaar hun lading. Deze batterijen kunnen wel moeite hebben om het vermogen dat sterkere zaklampen kunnen vragen te leveren. Daarnaast willen deze batterijen nog wel eens lekken na verloop van tijd.

Lithium

Lithium-AA’s kunnen een wat hogere stroomsterkte leveren dan de alkaline-variant, maar ze zijn wel wat duurder. Bijna alle LED-zaklampen die op alkaline-batterijen werken zullen het ook op lithium-batterijen goed doen. Dit geldt echter niet voor zaklampen met een gloeilampje omdat deze door de hogere stroomsterkte kunnen doorbranden. Controleer dit dus goed. Omgekeerd kunnen alkaline-penlites wel in een voor lithium-batterijen aanbevolen lamp gebruikt worden.