Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

Zaklampen op CR123A, compacte batterij voor een compacte zaklamp!

De CR123A-batterij is ongeveer even dik als een 18650-accu, maar dan de helft korter. Dit zorgt ervoor dat deze vaak gebruikt wordt in de wat kortere zaklampen. 

Vergelijking

Wanneer we een zaklamp op een CR123A-batterij vergelijken met een zaklamp op een AAA-batterij zien we dat beide varianten vaak erg compact zijn. De CR123A heeft dan wel weer het voordeel dat deze over een wat hogere capaciteit beschikt dan de gemiddelde AAA-batterij. Zo bevat een Duracel CR123A batterij 1600mAh, en een Energizer Industrial AAA-batterij slechts 1250mAh. Daarnaast ontlaadt de CR123A nauwelijks, en lekt deze niet. Dit maakt een lamp op deze batterij erg geschikt voor sporadisch gebruik. Zo is een lamp op een CR123A-batterij erg geschikt om in de auto te leggen voor het geval je pech krijgt.

Wanneer je zowel zaklampen op 18650-accu’s als op CR123A-batterijen hebt kun je vaak twee CR123A’s in een voor 18650 gebouwde zaklamp gebruiken. Ideaal wanneer je onverhoopt zonder opgeladen 18650’s zit.

Nadeel

Een nadeel van deze batterijen is dat ze over het algemeen vrij prijzig zijn. Wij verkopen uitsluitend hoogwaardige Duracell CR123A-batterijen. Deze kopen wij groot in waardoor wij deze kwaliteitsbatterijen voor een goede prijs kunnen aanbieden.