Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

LED-zaklampen op AAA-batterijen, klein en compact!

Door het kleine formaat worden AAA-batterijen vaak gebruikt in de sleutelhanger-zaklampen. Dit soort lampjes kun je heel gemakkelijk dagelijks bij je dragen zonder dat ze in de weg zitten. 

Laat je echter niet misleiden door het formaat van een zaklampje op AAA-batterijen. Zo biedt een Fenix E01 toch 13 lumen gedurende 16,5 uur. Die 13 lumen zijn ruim voldoende om het sleutelgat te verlichten en je weg te vinden in een donker huis als de stroom is uitgevallen.

Een belangrijk voordeel van zaklampen op AAA-batterijen is ook dat de batterijen overal verkrijgbaar zijn. Iedereen heeft wel een paar penlites in de keukenlade liggen. Zo niet dan zijn ze bij elke supermarkt gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen. Bovendien heb je nog de keuze tussen alkaline- of lithiumbatterijen voor eenmalig gebruik, of oplaadbare NiMH-accu’s. Deze zijn natuurlijk keer op keer weer te gebruiken.

NiMH

De oplaadbare NiMH-batterijen zijn geschikt voor gebruik in krachtige lampen en zijn erg voordelig. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar met verschillende capaciteiten. Elke uitvoering heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn de accu’s met een hogere capaciteit vaak gevoeliger voor zelfontlading. Dit betekent dat ze regelmatig gebruikt en dus opgeladen moeten worden. De oplaadbare batterijen met een lagere capaciteit zijn toch vaak minder gevoelig voor zelfontlading. Hierdoor kunnen deze wat langer ongebruikt blijven zonder dat de lading afneemt.

Alkaline

De alkaline-variant is het meest gangbaar. Deze kom je dus in vrijwel alle winkels wel tegen. Hoewel ze niet oplaadbaar zijn, hebben ze als belangrijk voordeel dat ze vrij voordelig te verkrijgen zijn. Daarnaast behouden ze zo’n 4 jaar hun lading. De alkaline-batterijen zijn echter niet zo geschikt voor zaklampen die een wat hogere stroomsterkte vergen. Ze hebben daarnaast de eigenschap nog wel eens te lekken na verloop van tijd.

Lithium

De iets duurdere lithiumbatterijen leveren een wat hogere stroomsterkte dan de alkaline-variant. LED-zaklampen die ontworpen zijn voor alkaline-batterijen doen het vaak wel op lithium-batterijen. Met zaklampen die met een gloeilampje werken is het toch oppassen geblazen. Door de hogere stroomsterkte kunnen sommige van deze lampjes doorbranden. Dit is echter afhankelijk van de eigenschappen van de lithium-penlites die je gebruikt. Houdt hier dus rekening mee. Alkaline-batterijen kunnen dan wel weer vrij in een voor lithium-batterijen ontworpen lamp gebruikt worden.