Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Fiskars kloofbijlen: hout kloven met innovatie in handen

De Fiskars kloofbijlen zijn door generaties vaklieden ontwikkeld om de dikste stammen in één klap te splijten. Met een goeie balans tussen de kop en de bijna onbreekbare FiberComp steel ben je verzekerd van een duurzame bijl met een krachtige slag. De lichtgewicht steel, die een deel van de schokken opvangt, maakt langdurig werken comfortabeler. De bijlkoppen zijn gemaakt van dubbel gehard staal en worden afgewerkt met een anti-frictiecoating, hierdoor gaat het kloven nog soepeler.

Lees meer
12 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Fiskars kloofbijlen

Ontworpen om houtkloven naar een hoger niveau te tillen. De Fiskars kloofbijlen bieden een combinatie van innovatieve technieken en hoogwaardige materialen voor rake klappen bij elke slag. Met een FiberComp steel en een gesmede, wigvormige kop leveren deze bijlen ongeëvenaarde kracht en duurzaamheid. Aan de kenmerkende zwart-oranje kleur herken je dat het een Fiskars bijl is en weet je dat je kwaliteit in handen hebt. Wil je toch een houten handvat voor het authentieke gevoel dan is er ook nog de Fiskars N12 kloofbijl. Dankzij de lichte stelen bieden deze bijlen een perfecte balans tussen kop en steel, wat resulteert in snellere slagen met minder inspanning. De 3D gevormde handgreep vermindert schokken, waardoor het comfortabel en veilig is om langdurig te kloven. Bovendien wordt elke bijl geleverd met een handige plastic hoes voor veilig vervoeren en opslaan van de bijl.

De Fiskars X-series kloofbijlen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende maten, variërend van S tot XXL, met de X11 als de kleinste en de X27 als de grootste. Met no-slip SoftGrip materiaal op de handgreep bieden deze bijlen een stevige grip, zelfs bij nat weer, waardoor je vol vertrouwen en controle kunt kloven, ongeacht de grootte van de stammen die je wilt splijten. Kies de maat die het beste past bij jouw behoeften en ervaar het gemak en de efficiëntie van het werken met een Fiskars kloofbijl.

Welke Fiskers-X maat heb ik nodig?

Fiskars X11 – tot 20 cm doorsnede

Fiskars X17 – 20 cm tot 25 cm

Fiskars X21 – 20 tot 30 cm

Fiskars X25 – 30 cm 35 cm

Fiskars X27 - 30 cm en groter

Dit zijn slechts richtlijnen, afhankelijk van de houtsoort en je ervaring kan je groter of kleiner hout ook kloven.