Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Fiskars X25 vs Fiskars X27

De Fiskars X25 en de X27 zijn twee van de meest bekende, grote kloofbijlen. In deze versus hebben we ze naast elkaar gezet om het verschil wat beter duidelijker in beeld te brengen.

In veel dingen zijn deze twee bijlen hetzelfde, zo zijn ze gemaakt van exact dezelfde materialen. De bijlenkoppen zijn gemaakt van koolstofstaal en hebben beide een gewicht van 1830 gram. Ook worden beide bijlen geleverd met een kunststof beschermhoes die gemakkelijk te bevestigen is.

Wat is het verschil?

In principe is het enige verschil tussen de X25 en de X27 van Fiskars de lengte. Zo heeft de X25 een totale lengte van 72.3 cm, waar de X27 de 91.5 cm aantikt. Je zou denken dat het verschil in lengte niet veel invloed heeft. Niks is minder waar. De X27 is erg groot, waardoor de slagbeweging langer is en je zo meer kracht uitoefent. Helaas brengt deze extra lengte niet alleen voordelen met zich mee. Zo is de X27 voor sommige mensen net wat te groot. Hierdoor verlies je in de slagbeweging net wat kracht. En dat is zonde! Voor deze mensen is de X25 een effectievere optie, omdat je hiermee geen kracht verliest.

Twee geweldige bijlen die veel op elkaar lijken. We hopen je met dit versus artikel wat duidelijk te hebben gegeven. Wil je toch nog even verder zoeken in het assortiment van Fiskars? Of ga je toch voor één van onze andere bijlenmerken?