Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

De nieuwe Fiskars X-serie: de 5e generatie Fiskars-bijlen

Fiskars heeft de X-serie vernieuwd! Alweer de 5e generatie van deze zeer populaire bijlenserie. Met meerdere nieuwe functies die de bijlen uit de X-serie nog beter, veiliger, duurzamer en handzamer maken. Maar welke functies? Knivesandtools legt het uit!

Nieuwe Fiskars X: algemene updates

De Fiskars X-bijlen behouden hun robuuste FiberComp-steel, maar de constructie is geüpgraded voor een aanzienlijk langere levensduur. Opmerkelijke verbeteringen zijn ook doorgevoerd in de bijlkoppen. Sommige hebben een hogere en slankere snede, wat resulteert in een nog effectiever resultaat. Andere bijlen zijn juist dikker gemaakt zodat je er nog gemakkelijker hout mee splijt. Een andere opvallende verbetering is de langere SoftGrip™. Dit is het oranje gedeelte van de steel, dat de schok van de impact opvangt. Dit zorgt voor aanzienlijk meer comfort tijdens gebruik. Deze aanpassingen maken de Fiskars X-bijlen niet alleen duurzamer maar ook efficiënter in een bepaald doel. Zo vind je altijd de perfecte Fiskars X-bijl voor jouw doeleinden.

Nieuwe Fiskars X-handbijl

De kleinste bijl in de serie is helemaal onder handen genomen. De Fiskars X13 Ultra-light Hiking Axe is zoals de naam al aangeeft een klein, lichtgewicht bijltje dat je gemakkelijk meeneemt. Het is de directe vervanger van de Fiskars X5-handbijl. De verlengde steel biedt meer gebruiksgemak, terwijl het gewicht slechts minimaal is toegenomen dankzij de bijlkop die 15% lichter is gemaakt! Een unieke nieuwe feature is het gat in de bijlkop. Handig om de bijl aan op te hangen of een flesje drinken mee te openen, maar het gat in de bijlkop dient ook als een belangrijk onderdeel van een veiligheidsfunctie. Klik het foedraal vast in het gat. Gebruik vervolgens de achterkant van de bijl, voor bijvoorbeeld het in de grond slaan van een tentharing, zonder dat de snede van de bijl blootgesteld is. Handig en veilig!

Fiskars X serie X13 Hiking
Fiskars X serie veiligheid

Nieuwe Fiskars X universele bijlen

Bij de Fiskars X14 en X18-bijlen valt direct de gebogen steel op. Deze kromming zorgt voor een verbeterde polspositie en meer comfort tijdens het gebruik van de bijl. Daarnaast heeft de bijlkop een nieuw ontwerp met een dunnere vorm en een langere geslepen lengte. Deze aanpassingen resulteren in aanzienlijk verbeterde prestaties en veel meer gebruikscomfort. Deze trekkingbijlen zijn bij uitstek geschikt voor het maken van aanmaakhout en het verwerken van takken tot ongeveer 10 cm in diameter.

De Fiskars X24 hakbijl/velbijl past ook in dit rijtje. Al heeft deze bijl een iets grotere bijlkop dan de bovenstaande trekkingbijlen. Wel heeft de bijlkop hetzelfde ontwerp, met zijn hogere en dunnere snede dan de oude universele bijlen uit de X-serie. Daarnaast is de steel recht. Dat maakt deze bijl ideaal als universele bijl en als velbijl voor het verwerken van stammen tot ongeveer 30 cm. Ook ideaal voor gebruik in je bushcraftkamp als gewicht niet een hele grote rol speelt.

Fiskars X serie universele bijlen
Fiskars X serie Universal Axe X18

Nieuwe Fiskars X-kloofbijlen

En laatst, maar zeker niet minder belangrijk, zijn natuurlijk de onmisbare kloofbijlen! De Fiskars X24, X28, X32 en X36-kloofbijlen hebben een geheel nieuwe bijlkop die breder en hoger zijn dan hun voorgangers. Door de bredere wigvorm splijt het hout nog gemakkelijker en is de bijl ook gemakkelijker uit het hout te halen. Zoals eerder benoemd hebben de bijlstelen een versterkte constructie en hebben ze een langere SoftGrip™. Zeker bij de harde klappen die kloofbijlen te verduren krijgen is dat een fijne verbetering!

Fiskars X serie kloofbijlen

Alle Fiskars X-bijlen zien? Bekijk hier de gehele Fiskars X-serie