Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Fiskars X7 universele bijl vernieuwd: ontmoet de Fiskars X14

De Fiskars X-serie is vernieuwd! Ook de populaire Fiskars X7 universele bijl heeft enkele nieuwe functies die hem nog beter, veiliger, duurzamer en handzamer maakt. De nieuwe naam: de Fiskars X14 Universal Axe! De X14 is net als de X7 door zijn formaat en lichte gewicht een ideale trekkingbijl, kampeerbijl en universele-bijl. Geschikt voor het maken van aanmaakhout en het verwerken van takken tot ongeveer 10 cm in diameter. De nieuwe x-serie is alweer de 5e generatie van deze zeer populaire bijlenserie. Knivesandtools legt alle nieuwe functies uit.

Verschil tussen Fiskars X7 en X14: de bijlkop

In vergelijking met de Fiskars X7 heeft de X14 een dunner en hoger bijlblad. Hierdoor is de bijl effectiever en ook stabieler bij het hakken van aanmaakhoutjes. Daarnaast zorgt de verbeterde geometrie van het bijlblad ervoor dat het gewicht optimaal is verdeeld. Dit resulteert in meer kracht bij impact. Bovendien maakt de verbeterde geometrie het gemakkelijker om de bijl uit het hout te halen als deze vast komt te zitten.

Het staal is dubbel gehard voor extra sterkte en de speciale coating vermindert wrijving en verkleint de kans dat het bijlblad vast komt te zitten in het hout. De stabiliteit en controle die het hogere blad biedt, dragen bij aan veiliger gebruik. Hierdoor is het risico op ongelukken of verwondingen tijdens het kloven nog minder. Gebruik uiteraard wel de juiste techniek.

F121420
De Fiskars X7
FSX14
De Fiskars X14

Verschil tussen de Fiskars X7 en X14: de steel

Een van de verschillen die wellicht direct opvalt is de gebogen steel. Deze kromming zorgt voor een uitstekende polspositie en zo veel mogelijk comfort tijdens het gebruik van de bijl.

Een andere opmerkelijke verbetering die de algehele gebruikservaring aanzienlijk verrijkt, is de SoftGrip. De SoftGrip is het oranje gedeelte van de steel en heeft als voornaamste functie om de schokken tijdens het kloven effectief op te vangen. De SoftGrip is ook op de X7 aanwezig, maar bij de Fiskars X14 is deze een stuk langer gemaakt waardoor het nog beter de schokken opvangt. Dit resulteert in aanzienlijk meer comfort tijdens het gebruik. Uiteraard behoudt de Fiskars X14 kloofbijl de herkenbare zwart en oranje kleur.

Fiskars X7 en X14: algemene updates

Er zijn enkele updates die gelden voor alle nieuwe Fiskars X-bijlen. Lees hier meer over alle Fisakrs X-series updates. De Fiskars X-bijlen behouden hun robuuste FiberComp-steel, maar de constructie is geüpgraded voor een aanzienlijk langere levensduur. Opmerkelijke verbeteringen zijn ook doorgevoerd in de bijlkoppen. Sommige hebben een hogere en slankere snede, wat resulteert in een nog effectiever resultaat. Andere bijlen zijn juist dikker gemaakt zodat je er nog gemakkelijker hout mee splijt. Een andere opvallende verbetering is de langere SoftGrip™. Dit is het oranje gedeelte van de steel, dat de schok van de impact opvangt. Dit zorgt voor aanzienlijk meer comfort tijdens gebruik.

Deze aanpassingen maken de Fiskars X-bijlen niet alleen duurzamer maar ook efficiënter in een bepaald doel. Zo vind je altijd de perfecte Fiskars X-bijl voor jouw doeleinden.