Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Zwilling Four Star versus Zwilling Four Star II

Zwilling heeft twee series, met bijna dezelfde naam. Four Star en Four Star II. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze twee series? Wij leggen het je uit.

Zwilling Four Star

De Zwilling Four Star serie is een van de meest populaire keukenmessen series ter wereld. Voor het ontwerp is samengewerkt met professionele koks. De lijn is in 1976 op de markt gekomen, en is tot de dag van vandaag nog actueel. De lemmeten van deze messen zijn gemaakt van ijsgehard Friodur-staal. De lemmeten zijn met laserprecisie geslepen waardoor ze over de gehele lengte van het lemmet vlijmscherp zijn. De handgrepen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit kunststof waardoor de messen water-, hitte- en schokbestendig zijn. Het kunststof sluit tevens naadloos aan op de bolster. Wel zo hygiënisch. Tevens liggen de handgrepen fijn in de hand, door de ronde vorm.

Zwilling Four Star II

Bij de Zwilling Four Star II heeft Zwilling het succes van de eerder op de markt gekomen Four Star serie doorgezet, met enkele subtiele verbeteringen. Het lemmet is van hetzelfde staal en is met dezelfde laserprecisie geslepen. Hierdoor zijn ook de messen van de Four Star II-serie vlijmscherp. De handgreep is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft dezelfde vorm als de Four Star-serie. Dit handvat ligt fijn in de hand door de bolling. Nieuw in deze serie is het metalen kapje die op het uiteinde van de handgreep zit, ook wel de pommel genoemd. Op de pommel is een lasergravering met het Zwilling-logo toegevoegd. Dit betekent dat het staal doorloopt tot het einde van de handgreep. Dit is niet alleen steviger, maar zorgt ook voor een optimale balans.

De verschillen

Eigenlijk zitten er dus helemaal niet veel verschillen in deze twee series van Zwilling. Het materiaal waaruit de messen gemaakt zijn, is precies hetzelfde. Beide series gebruiken hetzelfde staal waardoor de messen in de serie dezelfde hardheid hebben van 57 HRC. Op het oog is enkel de metalen kap op de handgreep anders.

Echter, als we bij de specificaties van de koksmessen 20cm van de Four Star en Four Star II-series gaan kijken, zien we toch één flink verschil. Het koksmes 20 cm van de Four Star is 195 gram, het koksmes 20 cm van de Four Star II is 230 gram. Dit verschil in gewicht komt door het staal van de Four Star II dat volledig doorloopt in het handvat. Dit is tevens direct wat zorgt voor het verschil in prijs. De messen van de Four Star serie zijn net iets goedkoper dan de Four Star II serie.

De conclusie

Al met al zitten er niet veel verschillen in de Four Star en de Four Star II series. Kijk vooral naar welke serie je het mooist vindt, want het oog wil natuurlijk ook wat! De Four Star II ziet er iets chiquer uit door de metalen pommel. Vind je balans erg belangrijk? Dan is de Four Star II aantrekkelijker. Wel is het zo dat de Four Star serie meer keuze heeft qua messen en deze is tevens iets voordeliger qua prijs. Beide series van Zwilling schaf je gewoon aan bij Knivesandtools.