Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spotlight: Eden ED verrekijkers

Na de Eden HD en de Eden XP series hebben we nu een nieuwe lijn ontwikkeld: de Eden ED kijkers! In dit artikel zetten wij deze verrekijkers in de spotlight.

Het ontwikkelen van de Eden ED verrekijker

De Eden ED verrekijkers zijn ontstaan vanuit de behoefte voor een nóg mooiere beeldkwaliteit. We wilden de voordelen van een ED kijker graag bieden met ons eigen merk Eden. Dus wilden we een kijker ontwikkelen met de beste coatings en hoogwaardig ED glas.

We hebben onze wensen neergelegd bij de fabriek die onze Eden kijkers produceert en samen hebben we gekeken hoe we de ED kijkers konden realiseren. Daar zijn deze kijkers uitgekomen. Het resultaat is een verrekijker met een prachtig kleurbeeld en minder chromatische aberratie zodat het kijkplezier nog groter is.

Op pad met de Eden ED verrekijker

Als de kijker binnen is ben ik natuurlijk heel benieuwd! Het eerste dat opvalt is de groene scherpstelknop en de nieuwe structuur de body van de Eden ED. Het werken met deze kijker is gemakkelijk, zoals we van de Eden kijkers gewend zijn. De scharnieren zijn soepel en ook de oogschelpen zijn gemakkelijk uit te draaien. De oogschelpen lijken minder ver uit te draaien dan bij de Eden XP, maar dit doet niks af aan de kijkervaring. De ED 10x42 is iets zwaarder dan de XP 10x42, maar qua formaat is hij hetzelfde gebleven. In de praktijk merk ik eigenlijk niks van dit verschil in gewicht.

Tijd om met deze kijker op pad te gaan. Ik besluit de Eden ED 10x42 mee te nemen. Deze is Het eerste dat me opvalt aan de Eden ED verrekijker is dat deze heel prettig in de hand ligt. Dit heeft te maken met de zogenaamde ‘Coffee Bean-structuur’ op de magnesium body. Deze structuur zorgt voor extra grip, hierdoor ben ik niet bang dat ik hem uit mijn handen laat vallen. Een extra voordeel hiervan is dat hij ook in de regen goed te gebruiken is.

Een eerste blik door deze kijker en het is meteen duidelijk: deze kijker heeft een prachtig warm kleurbeeld! Dit is te danken aan het BaK-4 prisma en het ED glas die in de kijker verwerkt zitten. Dit prisma zorgt dat er geen licht in de kijker verloren gaat. Wanneer ik kijk naar een kauwtje in een boom dan zie ik dat alle details van deze vogel heel goed zichtbaar zijn. Je kunt de veertjes tellen. De voordelen van het ED glas zijn extra goed te merken wanneer ik naar op een parkeerplaats naar een witte auto kijk. Bij sommige andere kijkers wordt de kleur aan de randen van zo'n wit object vertekend. Dan lijkt het net alsof er een groene rand omheen zit. Dat was hier absoluut niet het geval. Geweldig!

eden verrekijkertas

Eden ED verrekijkertas

De ED verrekijkers worden standaard geleverd met een handige verrekijkertas. Deze tas hebben we laten ontwikkelen door Tasmanian Tiger, die bekend staat om hun rugzakken, tassen en pouches van hoge kwaliteit. Deze tas is voorzien van dikke padding die je verrekijker beschermt tegen val- of stootschade. Ook vind je binnen in de tas een handig vakje voor een lenspen of microvezeldoekje. De buitenkant van de verrekijkertas is gemaakt van waterafstotend materiaal en voorzien van laser-cut MOLLE, handig om spullen als je sleutels, een zaklamp of een pouch aan te bevestigen.

Het Eden prijsvoordeel

Wie aan Eden verrekijkers denkt, denkt meteen aan de geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Deze kijkers kunnen zich qua kwaliteit meten met de high-end merken, maar zijn een stuk voordeliger geprijsd. De Eden-verrekijkers zijn exclusief te koop in webwinkels van KATO Group. Wij laten de kijkers fabriceren door een fabrikant die ook voor veel andere bekende kijker-merken produceert.