Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Glassoorten - Verrekijker

Het optische systeem van een verrekijker wordt opgebouwd uit lenzen gemaakt van glas en eventueel kunststof. Er zijn veel verschillende glassoorten waar een fabrikant uit kan kiezen. Alle glassoorten hebben hun eigen voor- en nadelen.

ED-glas heeft een lage dispersie waardoor de problemen veroorzaakt door chromatische aberratie makkelijker verholpen kunnen worden.

De prisma's in een verrekijker kunnen gemaakt worden van BK7 glas. Dit is gewoon kroonglas waarmee een uitstekend prisma gemaakt kan worden. Maar een veel betere kwaliteit prisma kan gemaakt worden van het veel duurdere BAK-4 bariumkroonglas.

De keus voor het gebruikte glas in een verrekijker wordt dus deels bepaald door de optische eisen die gesteld worden, maar ook aan de prijsklasse waarin de verrekijker moet vallen. Het maken van een verrekijker blijft een compromis! Maar het verschil in kwaliteit tussen verrekijkers met optiek van mindere kwaliteit en een topkijker met topglas is echt goed zichtbaar. Contrast en detailweergave kunnen een wereld van verschil zijn.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland