Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Extra lange bedenktermijn t/m 31 januari 2019!
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Home Get smarter Review Eden verrekijkers getest door experts

Review

Eden verrekijkers getest door experts

Het kiezen van een verrekijker valt niet mee. Het lezen van ervaringen helpt altijd. Daarom hebben we Eden verrekijkers meegegeven aan optiek- en praktijkexperts. De ervaringen en meningen delen ze objectief en ongefilterd op eigen websites en blogs. Hieronder vind je samenvattende quotes en links naar de volledige reviews.

Eden XP Serie

Eden XP 10 x 42 verrekijker

"Ook al is het donker, ik kan het niet laten om er direct na het uitpakken een blik door te werpen. Tweede verrassing: ik kan bijna mijn eigen voeten scherpstellen. De scherpstelafstand ontloopt die van mijn eigen kijker nauwelijks. Dat maakt de Eden ook geschikt voor bijvoorbeeld het kijken naar vlinders, libellen en andere insecten."

Vincent van der Spek - dutchbirding.nl

Eden XP 10 x 42 verrekijker

"Het scherpstellen gaat erg makkelijk en snel door middel van het scherpstelwieltje in het midden. Wow.......er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open. Wat een scherpte- en helderheid."

Remco van Daalen - rvdaalenfotografie.nl

Eden XP 8 x 42 verrekijker

"Er ging een wereld voor me open. Wát een helder en scherp beeld. En perfect rond! Geen gedoe met halve zwarte manen in je beeld of zere ogen van het scheel kijken. Als een comfortabele bril sluit hij rond je ogen en laat je vérder kijken. Dit belooft wel wat."

Chris Ruijter - chrisruijter.nl

Eden XP 10 x 42 verrekijker

"Het beeld van de Eden verrekijker is, met name bij donker weer scherper en helderder dan de kijker van de Vogelbescherming. Tijdens de laatste keren dat ik ben gaan fotograferen heb ik beide kijkers mee genomen, en ik merk toch een groot verschil in beeld. Ik vind het een erg fijne kijker en heb gemerkt dat het toch wel een voordeel heeft om een verrekijker mee te nemen tijdens het fotograferen."

Sjoerd Geelink - natuurflits.nl

Eden XP 8 x 42 verrekijker

"De beeldkwaliteit van deze kijker is prima, erg goed zelfs, veel beter dan de oude rus die inmiddels een ietwat rokerig beeld geeft. Het beeld is heel helder er erg scherp, de kleuren zijn mooi en contrastrijk, het scherpstellen gaat vlot. "

Peter Bosman - natuur-techniek.nl

Eden XP 8x32

"Mijn conclusie is dat je bij beide verrekijkers waar voor je geld krijgt, goede kijkers waar je jarenlang plezier van kunt hebben, inclusief 25 jaar garantie."

natuurkieker.blogspot.nl

Eden XP 10x56

"Het zichtveld is behoorlijk breed hetgeen helpt om een vogel gemakkelijk in het kijkerbeeld 'te vangen'. Het beeld is helder en goed scherp, ook in de randen. Dat kijkt prettig en geeft een rustig beeld. De contrasten en de kleuren worden realistisch weergegeven. Ook na een ochtend intensief gebruik, blijft deze verrekijker prettig om door te kijken. De prestaties in de schemer zijn gewoon goed. Zelf ben ik brildragend, maar dat hindert niet. Deze kijker doet niet onder voor de kijkers uit het topsegment en dat is gezien het prijskaartje (euro 389) verrassend."

Chris van Rijswijk - www.birdshooting.nl

Eden XP 10x42

"Deze geteste kijker kost 279 euro en ik vind hem echt fantastisch. Een honderd procent aanrader en zeer goed te gebruiken door brildragers. Deze kijker is niet alleen interessant voor vogelaars, maar iedereen die weleens in de natuur komt kan hier uitstekend mee uit de voeten. Ook zeer geschikt voor vliegtuigspotters."

René Smits - dewerelddoormijnlenzen.blogspot.nl

Eden XP 10x42

"Ik heb genoten van mijn nieuwe verrekijker. Wat kan ik me achteraf voor mijn kop slaan dat ik jarenlang door een goedkoop merkloos ding heb staan turen. Een goede verrekijker hoeft beslist niet veel duurder te zijn en dat bewijzen de verrekijkers van Eden keer op keer. Het beeld van de XP is zeer helder. Ik verbaas me telkens weer over de prachtige kleuren van blauwtjes."

Jako van Gorsel - Visdief.nl

Eden XP 8x42 en 10x42

"De EDEN-kijkers zijn verder ontwikkeld en verbeterd. Het kijkerhuis is thans van kunststof zodat de kijkers behoren tot de lichtste die thans verkrijgbaar zijn. De lichttransmissie is duidelijk verbeterd en dat geldt ook voor het secundaire spectrum dat nog maar smalle kleurrandjes laat zien. Ze zijn ook bij zeer lage temperaturen nog goed te gebruiken. Het zijn kijkers uit de sub-top met een bijzonder hoge prestatie/prijs verhouding."

Dhr. J.A. Meijerink - Twentse Vogelwerkgroep

Eden XP 8 x 42

"Mijn eerste indrukken van de nieuwe Eden Quality XP 8x42 zijn meer dan uitstekend, ik heb hem nu vier dagen en ben er al in ruime mate vertrouwd mee. Het gebruik in het veld van deze kijker is een feest; eerlijk gezegd wil ik hem nu al niet meer terugsturen, het is een kijker van € 279,- met de allure en beeldkwaliteit die je normaal in de prijsklasse van meer dan € 1000 krijgt. Een absolute aanrader met een meer dan uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding!"

Ronald Sinoo - Waarneming.nl

Eden XP 8 x 42

"De Eden 8 x 42 XP is ronduit een topper. Zowel optisch als mechanisch een erg fijne kijker. Een veelzijdige verrekijker die voor veel doelen te gebruiken is. Voor het observeren van vogels, natuur, astronomie (uitstekende lichtdoorlating), maar ook voor alledaags gebruik. Voor de prijs van € 279,- ( en een flink stuk daarboven) is momenteel geen betere verrekijker te krijgen. De kijker wordt in Nederland alleen verkocht door Knivesandtools en het bedrijf geeft 25 jaar garantie op de kijker. Daarmee mag het bedrijf zich scharen in de rij van Zeiss, Leica en Swarovski."

Kees Boer - Astroforum.nl

Eden HD Serie

Eden HD 8 x 25

"Zoals gezegd, heeft het lichtgewicht model een goed draagcomfort. Knivesandtools, de wederverkoper, geeft tot 25 jaar na aankoop garantie op materiaal en constructiefouten op deze Eden verrekijker. De Eden HD 8×25 is een ‘dakkant’-verrekijker met een kraakhelder, scherp beeld, 8x vergroting, breed gezichtsveld (96 op de 100 meter) en snelle scherpstelling."

HenkJan van der Klis - Henkjanvanderklis.nl

Eden HD 8 x 42, 10 x 42 en 8 x 32

"De beeldscherpte van de 8x42 is uitstekend, die van de beide andere wat minder. Bij de 8x32 was het rechterbeeld wat minder scherp dan het linker, als gevolg van astigmatisme. Voorlopig neem ik aan dat het exemplarisch is omdat het verschijnsel zich bij de andere kijkers niet voor deed. De kleinste waarneemafstand bedraagt slechts 1.2 à 1.4 meter en daarom is dit type heel geschikt voor het bestuderen van insecten."

Dhr. J.A. Meijerink - Twentse Vogelwerkgroep

Eden HD 8 x 42

"The binoculars proved easily able to resolve fine plumage detail and, subjectively at least, seemed as sharp as any I have tried, a sharpness that was consistent across the whole field of view. What also stood out was the ease of bringing them to the eye, the naturalness of the colours and an image that was bright, vibrant and contrasty."

Steve Campsall - Birdforum.net

Eden HD 8 x 42

"The first surprise is the size and weight of the package. These binoculars are remarkably small and lightweight (even compared to the very compact Swarovski SLC 8x42 HD, see picture) and yet everything you'd expect from a modern binocular is there: nitrogen purged, rubber armouring, tethered objective caps, rain guard, adjustable eye cups, a decent strap and a no-nonsense case…"

Renze de Vries - Birdforum.net


Lees meer