Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden verrekijkers getest door experts

Het kiezen van een verrekijker valt niet mee. Het lezen van ervaringen helpt altijd. Daarom hebben we Eden verrekijkers meegegeven aan optiek- en praktijkexperts. De ervaringen en meningen delen ze objectief en ongefilterd op eigen websites en blogs. Hieronder vind je samenvattende quotes en links naar de volledige reviews.

Eden ED Serie

Eden ED 8x42 en 10x42 getest door Twentse Vogelwerkgroep

"De nieuwe EDEN ED doet het goed t.o.v. de Bushnell Forge. De EDEN is kleiner, lichter en ongeveer €200.- goedkoper dan de Bushnell. [...] mijn persoonlijke voorkeur gaat dan ook uit naar de EDEN ED 10x42."

Dhr. J.A. Meijerink - Twentse Vogelwerkgroep


Eden ED 10x42 getest door Folkert de Boer

"Het beeld is helder en ook onder lastige omstandigheden, bijv slecht weer, schemering etc. presteert hij nog goed en zijn de details nog steeds te onderscheiden. [...] Kortom, na een maand vrij intensief gebruik, kijk ik nog steeds graag naar (en door) de Eden ED."

Folkert de Boer


Eden ED 10x42 getest door Paul Böhre

"Kijkermerk Eden heeft recent een nieuwe set 42 kijkers op de markt gebracht met ED glas, wat resulteert in een kraakhelder en kleurecht beeld. Bijzonder aan de 8x vergrotende versie is het ultra brede gezichtsveld: 133 meter op 1.000 meter afstand. Maar ook de 10x verrekijker is met een gezichtsveld van 104 meter op 1.000 meter prima."

Paul Böhre - Roots magazine


Eden XP Serie

Eden XP 10x56 getest door Erik Peeters

"Als natuurgids op de Hoge Veluwe bestudeer ik graag het wild, met name de zintuigen. Doordat wild zich voornamelijk in de vroege ochtenduren en rond zonsondergang laat zien, heb je een verrekijker nodig die zoveel mogelijk licht toe laat. De verrekijker die ik hiervoor heb gekozen is de XP 10x56 van Eden. Dit is een wat zwaardere verrekijker vanwege het dikke 56mm glas. De Eden XP 10x56 is een geweldige verrekijker om mee te nemen op zoek naar wild."

Erik Peeters


Eden XP 10x42 getest door Roots magazine

"De Eden XP 10x42 is een compacte dakkant-verrekijker met een helder en scherp beeld. Bijzonder aan deze kijker is de breedte van het gezichtsveld: 114 meter op 1.000 meter afstand. Samen met de soepele scherpstelling zorgt dit ervoor dat je makkelijk en vlot je doelt vindt."

"De kijker is niet alleen geschikt om vogels te kijken, maar ook voor het observeren van vlinders, omdat hij al op zo'n 1,2 meter scherpstelt. De oogafstand van 18 millimeter en de prettige rubberen twist-up oogkappen maken deze kijker ook geschikt voor brildragers. Prima prijs-kwaliteitsverhouding."

Roots magazine


Eden XP 8x42 getest door de Süddeutsche Zeitung

„Een koopje: een Eden-verrekijker biedt een contrastrijk, scherp beeld. (...) Voor minder dan €300,- heb je een zeer goede verrekijker voor weinig geld.“

  1. Zeiss Victory SF 8x42
  2. Swarovski EL 8,5x42
  3. Leica Trinovid 8x42
  4. **Eden XP 8x42
  5. Nikon Prostaff 7s
  6. Steiner Wildlife 8x42
  7. Olympus 8x42 Pro

Eden XP 8x42 getest door Reishonger

"De Eden 8 x 42 XP is een top verrekijker. Het beeld is zeer helder en wordt niet verkleurd door de lenzen. Het komt dan ook heel natuurlijk over. De scherpstelling is snel en makkelijk en onze brildragende vogelaars konden eenvoudig de oogkappen met aanpassen om hem geschikt te maken voor gebruik met bril."

Martijn Huizer


Eden XP 10x42 getest door We Are Travellers

"Wat wij goede verrekijkers vinden, zijn die van het merk Eden. Ze zijn betaalbaar én werken optimaal. Het beste van beide werelden!"

Roëll de Ram


Eden XP 8x32 getest door Kampeermeneer

"Het formaat van de Eden ben ik erg blij mee. Hij ligt fijn in de hand en met je vingers kun je overal makkelijk bij. Wat nog fijner is, is dat het maar 465 gram weegt en een fijne nekband heeft."

Tjerk Romkema


Eden XP 10x56 getest door Myfootprints

"Waar ik vooral blij van wordt is de belofte dat de verrekijker heel snel en makkelijk scherp stelt op onderwerpen vanaf 2,5 meter, ideaal is voor brildragers (handig voor als ik op reis mijn lenzen niet in heb) en een grote scherpte heeft tot aan de rand van het beeld."

Ivonne Calis


Eden XP 8x42 getest door Dream the World

"De verrekijker heeft geen enkel probleem met minder licht en heeft de uil direct scherp. En niet alleen op het focuspunt maar over de hele breedte van het gezichtsveld. Deze is maar liefst 129 meter op 1000 meter afstand. Doordat de lenzen en prisma’s zorgvuldig zijn uitgelijnd kan ik heel ontspannen door de kijker kijken. Heel anders dan bij mijn vorige ervaringen. Daar was ik vaak zo lang aan het zoeken en scherpstellen, dat de vogel allang gevlogen was."

Dream the World


Eden XP 10x42 getest door Outdoorinfo Magazine

"De Eden XP 10x42mm is een klasse apart in z'n prijsrange. De prestaties van de optiek voor dit compacte model verrekijker is uitstekend in vergelijking tot de verkoopprijs. De snelle scherpstelling, het brede gezichtsveld, de randscherpte en de grote lichtdoorlating maken de Eden tot een lust voor het oog. De Eden is een verrekijker geschikt voor een zeer brede doelgroep. Laag in gewicht en compact in vorm dragen bij aan het overall comfort."

Outdoorinfo Magazine


Eden XP 10x42 getest door Bird Watching Magazine

"De close focus, die uitkwam op 1.2 meter, is een echte aanwinst."

Matt Merritt - Bird Watching Magazine


Eden XP 10x42 getest door David Clapp

"De Eden 10x42 verrekijkers zijn zeer geschikt om onderwerpen van heel dichtbij te bekijken. Deze kijkers zijn een geweldige keuze voor de casual vogelaar en observeerder."

David Clapp


Eden XP 8x42 getest door We12travel.com

"De snelheid en het gemak van scherpstellen is verbluffend, scherp is in dit geval ook écht scherp. De voor deze prijsklasse ongeëvenaarde helderheid van het beeld waardoor vogelsoorten makkelijk definieerbaar zijn en de zeer solide bouw, maken het tot een topper."

We12travel.com


Eden XP 8x42 getest door Ad van Duren

"Het is een genot om met deze kijker te werken. Het beeld is glashelder en wat gelijk opvalt is het makkelijke en soepele scherpstellen met het grote instelwiel waarmee je voldoende slag kunt maken om zeer nauwkeurig scherp te stellen."

Ad van Duren - advanduren.blogspot.com


Eden XP 10x42 verrekijker

"Een ander groot pluspunt van de Eden-kijker is dat je alles van heel dichtbij goed met de verrekijker kunt bekijken. Ideaal dus voor vlinder- en libellenliefhebbers. Echt een ontdekking."

Jeugdvogelclub van de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland


Eden XP 10 x 42 verrekijker

"Ook al is het donker, ik kan het niet laten om er direct na het uitpakken een blik door te werpen. Tweede verrassing: ik kan bijna mijn eigen voeten scherpstellen. De scherpstelafstand ontloopt die van mijn eigen kijker nauwelijks. Dat maakt de Eden ook geschikt voor bijvoorbeeld het kijken naar vlinders, libellen en andere insecten."

Vincent van der Spek - dutchbirding.nl


Eden XP 10 x 42 verrekijker

"Het scherpstellen gaat erg makkelijk en snel door middel van het scherpstelwieltje in het midden. Wow.......er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open. Wat een scherpte- en helderheid."

Remco van Daalen - rvdaalenfotografie.nl


Eden XP 8 x 42 verrekijker

"Er ging een wereld voor me open. Wát een helder en scherp beeld. En perfect rond! Geen gedoe met halve zwarte manen in je beeld of zere ogen van het scheel kijken. Als een comfortabele bril sluit hij rond je ogen en laat je vérder kijken. Dit belooft wel wat."

Chris Ruijter - chrisruijter.nl


Eden XP 10 x 42 verrekijker

"Het beeld van de Eden verrekijker is, met name bij donker weer scherper en helderder dan de kijker van de Vogelbescherming. Tijdens de laatste keren dat ik ben gaan fotograferen heb ik beide kijkers mee genomen, en ik merk toch een groot verschil in beeld. Ik vind het een erg fijne kijker en heb gemerkt dat het toch wel een voordeel heeft om een verrekijker mee te nemen tijdens het fotograferen."

Sjoerd Geelink - natuurflits.nl


Eden XP 8 x 42 verrekijker

"De beeldkwaliteit van deze kijker is prima, erg goed zelfs, veel beter dan de oude rus die inmiddels een ietwat rokerig beeld geeft. Het beeld is heel helder er erg scherp, de kleuren zijn mooi en contrastrijk, het scherpstellen gaat vlot. "

Peter Bosman - natuur-techniek.nl


Eden XP 8x32

"Mijn conclusie is dat je bij beide verrekijkers waar voor je geld krijgt, goede kijkers waar je jarenlang plezier van kunt hebben, inclusief 25 jaar garantie."

natuurkieker.blogspot.nl


Eden XP 10x56

"Het zichtveld is behoorlijk breed hetgeen helpt om een vogel gemakkelijk in het kijkerbeeld 'te vangen'. Het beeld is helder en goed scherp, ook in de randen. Dat kijkt prettig en geeft een rustig beeld. De contrasten en de kleuren worden realistisch weergegeven. Ook na een ochtend intensief gebruik, blijft deze verrekijker prettig om door te kijken. De prestaties in de schemer zijn gewoon goed. Zelf ben ik brildragend, maar dat hindert niet. Deze kijker doet niet onder voor de kijkers uit het topsegment en dat is gezien het prijskaartje verrassend."

Chris van Rijswijk - https://www.birdshooting.nl


Eden XP 10x42

"Deze geteste kijker kost rond de 300 euro en ik vind hem echt fantastisch. Een honderd procent aanrader en zeer goed te gebruiken door brildragers. Deze kijker is niet alleen interessant voor vogelaars, maar iedereen die weleens in de natuur komt kan hier uitstekend mee uit de voeten. Ook zeer geschikt voor vliegtuigspotters."

René Smits - dewerelddoormijnlenzen.blogspot.nl


Eden XP 10x42

"Ik heb genoten van mijn nieuwe verrekijker. Wat kan ik me achteraf voor mijn kop slaan dat ik jarenlang door een goedkoop merkloos ding heb staan turen. Een goede verrekijker hoeft beslist niet veel duurder te zijn en dat bewijzen de verrekijkers van Eden keer op keer. Het beeld van de XP is zeer helder. Ik verbaas me telkens weer over de prachtige kleuren van blauwtjes."

Jako van Gorsel - Visdief.nl


Eden XP 8x42 en 10x42

"De EDEN-kijkers zijn verder ontwikkeld en verbeterd. Het kijkerhuis is thans van kunststof zodat de kijkers behoren tot de lichtste die thans verkrijgbaar zijn. De lichttransmissie is duidelijk verbeterd en dat geldt ook voor het secundaire spectrum dat nog maar smalle kleurrandjes laat zien. Ze zijn ook bij zeer lage temperaturen nog goed te gebruiken. Het zijn kijkers uit de sub-top met een bijzonder hoge prestatie/prijs verhouding."

Dhr. J.A. Meijerink - Twentse Vogelwerkgroep


Eden XP 8 x 42

"Mijn eerste indrukken van de nieuwe Eden Quality XP 8x42 zijn meer dan uitstekend, ik heb hem nu vier dagen en ben er al in ruime mate vertrouwd mee. Het gebruik in het veld van deze kijker is een feest; eerlijk gezegd wil ik hem nu al niet meer terugsturen, het is een kijker van rond de €300,- met de allure en beeldkwaliteit die je normaal in de prijsklasse van meer dan € 1000 krijgt. Een absolute aanrader met een meer dan uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding!"

Ronald Sinoo - Waarneming.nl


Eden XP 8 x 42

"De Eden 8 x 42 XP is ronduit een topper. Zowel optisch als mechanisch een erg fijne kijker. Een veelzijdige verrekijker die voor veel doelen te gebruiken is. Voor het observeren van vogels, natuur, astronomie (uitstekende lichtdoorlating), maar ook voor alledaags gebruik. Voor de prijs van € 279,- ( en een flink stuk daarboven) is momenteel geen betere verrekijker te krijgen. De kijker wordt in Nederland alleen verkocht door Knivesandtools en het bedrijf geeft 25 jaar garantie op de kijker. Daarmee mag het bedrijf zich scharen in de rij van Zeiss, Leica en Swarovski."

Kees Boer - Astroforum.nl


Eden XP 8X32

"De Eden XP 8x32 bleek een plezierige metgezel te zijn voor het observeren van vogels in een uitdagende omgeving waar vogels werden gezien op verschillende afstanden en in verschillende lichtomstandigheden."

Lee Thickett - Birdforum.net


Eden XP 8x42

"Zoals de meeste 8x42 verrekijkers is ook deze Eden een ideale kijker voor vogelaars. Vanwege de zeer korte minimale scherpstelafstand zal hij daarnaast ook in de smaak vallen bij mensen die op zoek zijn naar een volwaardige verrekijker om bloemen, vlinders, libellen en andere insecten van heel dichtbij mee te bekijken. Kenmerken van deze verrekijker die opvallen zijn de zeer korte minimale scherpstelafstand en een aantal optische componenten van goede kwaliteit die zorgen voor haarscherp beeld. Dat is voor zo’n aantrekkelijke prijs heel bijzonder."

Totale Score: 80% Uitmuntend!

Bestbinocularsreviews.com

Augustus 2011


Eden HD Serie

Eden HD 8x42 getest door Lone Drifters

"De Eden HD 8×42 is een fijne verrekijker met super helder en scherp beeld voor het spotten van vogels en andere dieren. De verrekijker voelt degelijk aan en is ideaal om mee te nemen tijdens een wandeling of op reis."

Lone Drifters


Eden HD 10x25 getest door Avontuur Op Reis

"Als natuurliefhebber die een verrekijker wil hebben, maar niet direct de hoofdprijs wil betalen, is de Eden HD 10×25 verrekijker een perfect compromis tussen gewicht, kwaliteit en prijs."

Aniek - Avontuur op Reis


Eden HD 10x42 getest door Stichting Wild Kamperen

"We zijn zeer te spreken over de Eden HD 10x42. Het beeld is zeer helder en wordt niet verkleurd door de lenzen. Het komt dan ook heel natuurlijk over. De scherpstelling is snel en makkelijk. Onze brildragende kampeerders konden eenvoudig de oogkappen aanpassen om die geschikt te maken voor gebruik met bril. Tot slot is het prijskaartje voor deze kijker zeer aantrekkelijk: € 149,00. Zo betaalbaar vind je verrekijkers in deze categorie niet vaak. En de kwaliteit die je ervoor krijgt is absoluut goed."

www.wild-kamperen.nl


Eden HD 8x42

"De eerste verrassing is de grootte en het gewicht van het pakket. Deze verrekijker is opmerkelijk klein en licht (zelfs vergeleken met de zeer compacte Swarovski SLC 8x42 HD) en toch is alles wat je van een moderne verrekijker mag verwachten aanwezig: gasgevuld, rubberen body, verankerde oculairdoppen, regenkap, uitdraaibare oogschelpen, een degelijke draagriem en een no-nonsense verrekijkertas…"

Renze de Vries - Birdforum.net


Eden HD 8 x 25

"Zoals gezegd, heeft het lichtgewicht model een goed draagcomfort. Knivesandtools, de wederverkoper, geeft tot 25 jaar na aankoop garantie op materiaal en constructiefouten op deze Eden verrekijker. De Eden HD 8×25 is een ‘dakkant’-verrekijker met een kraakhelder, scherp beeld, 8x vergroting, breed gezichtsveld (96 op de 100 meter) en snelle scherpstelling."

HenkJan van der Klis - Henkjanvanderklis.nl


Eden HD 8 x 42, 10 x 42 en 8 x 32

"De beeldscherpte van de 8x42 is uitstekend, die van de beide andere wat minder. Bij de 8x32 was het rechterbeeld wat minder scherp dan het linker, als gevolg van astigmatisme. Voorlopig neem ik aan dat het exemplarisch is omdat het verschijnsel zich bij de andere kijkers niet voor deed. De kleinste waarneemafstand bedraagt slechts 1.2 à 1.4 meter en daarom is dit type heel geschikt voor het bestuderen van insecten."

Dhr. J.A. Meijerink - Twentse Vogelwerkgroep


Eden HD 8x42

"The binoculars proved easily able to resolve fine plumage detail and, subjectively at least, seemed as sharp as any I have tried, a sharpness that was consistent across the whole field of view. What also stood out was the ease of bringing them to the eye, the naturalness of the colours and an image that was bright, vibrant and contrasty."

Steve Campsall - Birdforum.net