Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

KA-BAR USMC messen: populair sinds 1942

Weinig messen hebben zo’n rijke historie en iconische status als de KA-BAR USMC-messen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit het standaard mes van veel militairen in het Amerikaanse leger. Officiëel bekend als de USMC Mark 2 Combat Knife maar al snel door iedereen simpelweg ‘de KA-BAR’ genoemd. Het zwarte clippoint-lemmet met de lederen greep herken je van een afstand!

Historie van de KA-BAR USMC

Toen tijdens de Tweede Wereldoorlog de aanbesteding werd uitgeschreven voor de productie van de KA-BAR, was Union Cutlery, voorkoper van het bedrijf KA-BAR er vlot bij. Samen met andere producenten als Camillus, Robeson en PAL maakten dit mes voor de ‘war effort’. Na de oorlog waren er ook veel andere bedrijven die dit mes zijn blijven produceren. Ondanks die verschillende producenten wordt het mes door bijna iedereen de KA-BAR genoemd. Ongeacht de fabrikant. Tegenwoordig is KA-BAR zelf de grootste producent van dit model.

Ook tijdens de oorlogen na de Tweede Wereldoorlog bleef de KA-BAR deel van de standaarduitrusting van de USMC. Tot aan de dag van vandaag! Daarnaast kom je de KA-BAR tegen in films en series, en heeft bijna iedere verzamelaar er wel een in de vitrine.

Variaties op de KA-BAR USMC

De huidige standaard is de KA-BAR 1217. Maar daarnaast zijn er meer mogelijkheden! Zo is dit model er met of zonder kartels, met of zonder USMC-markeringen en is er zelfs een ‘short’-versie.