Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Edge Pro Apex vs. Professional, welke is beter?

De slijpsystemen van Edge Pro worden alom geroemd om hun gebruiksgemak en uitzonderlijke slijpkwaliteiten. De Edge Pro-familie is nu naast de Apex serie uitgebreid met de Edge Pro Professional. Zoals de naam al zegt is dit systeem verder geprofessionaliseerd. Maar wat zijn nu de verschillen tussen de Edge Pro Professional en de Edge Pro Apex? Wat zijn de voordelen en welk systeem is voor jou nu interessant?

Geen vervanging

Om te beginnen is de Edge Pro Professional geen vervanging voor de Edge Pro Apex. Het is in essentie hetzelfde systeem. Zo gebruik je dezelfde slijpstenen en het gebruik is ook grotendeels identiek. Echter zijn er, behalve de prijs, enkele belangrijke verschillen tussen de twee systemen.

De basis van de Edge Pro Apex
De basis van de Edge Pro Professional

De basis

Het grootste verschil tussen de twee systemen is de manier waarop je hem neerzet. De Apex gebruikt twee normale zuignappen die je op een vochtig glad oppervlak, bijvoorbeeld glas of een natuurstenen aanrecht, vastzet. Vervolgens kun je met de stelpoot een ideale werkhoogte bereiken en kun je gaan slijpen. Deze basis is gemaakt van plastic. 

De Professional is uitgevoerd met een zware, stevige zuignap. Deze zet je mechanisch vacuüm op de ondergrond waardoor hij een stuk steviger staat. Hij is wat minder kieskeurig in de ondergrond waarop je hem plaatst. Zo hebben wij gemerkt dat een hij zelfs op een houten tafelblad goed bleef zitten. Het mechanische deel van de zuignap is gemaakt van metaal net zoals de rest van de basis met de stelpoten. Dit zorgt ervoor dat de Edge Pro Professional een stuk steviger aanvoelt. Dit is echt een belangrijk pluspunt van de Edge Pro Professional. prijs, enkele belangrijke verschillen tussen de twee systemen.

De steenhouder van de Edge Pro Apex
De steenhouder van de Edge Pro Professional

De steenhouder

Om bij de Edge Pro Apex een slijpsteen te verwisselen draai je de knop van de slijp-arm los en schuif je de steen eruit. Veel gebruikers hadden hier al een trucje op bedacht; door een veer tussen de houder en de knop te plaatsen hoef je niet meer te schroeven.

Dit hebben ze bij Edge Pro zelf ook opgepikt. Ze hebben de steenhouder van de Edge Pro Professional namelijk voorzien van een veer. Wanneer je de slijpsteen wilt verwisselen schuif je de steenhouder zo open. Zit de volgende steen in de houder? Dan kun je de schroef aandraaien om hem nog steviger vast te zetten. Daarnaast is hij ook voorzien van een geleideplaatje. Hierdoor ga je minder snel met de steenhouder zelf over je mes. prijs, enkele belangrijke verschillen tussen de twee systemen.

Opbergen van de Edge Pro Apex
Opbergen van de Edge Pro Professional

Het opbergen

De Edge Pro Apex wordt geleverd in een nylon opbergtas waar alle onderdelen in passen. De slijpstenen doe je in een los “zakje” in de hoes en zijn dus niet extra beschermd. Wel is deze manier van opbergen erg compact. 

De Edge Pro Professional wordt geleverd in een hardschalen kunststof koffer met schuimrubber binnenwerk. Ook zit er een kunststof bakje bij waar je alle slijpstenen goed in kwijt kunt. Handig ook wanneer één of meerdere stenen nog vochtig zijn. 

 

Prijs

Naast de verschillen tussen de twee systemen in bouwkwaliteit en gebruik is er nog één belangrijk punt: de prijs. Apex is een flink stuk goedkoper dan de Professional. Dit komt natuurlijk door de lichtere uitvoering en het gebruik van goedkopere materialen. Tel daar het verschil in verpakking bij op en het is al beter te begrijpen waarom het een duurder is dan het ander. Toch is het prijsverschil van enkele honderden euro's, afhankelijk van welke editie je kiest, natuurlijk aanzienlijk.