Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Zaklampen & batterijen

Hoofdlamp voor het hardlopen: om gezien te worden

Tijdens het hardlopen is verlichting cruciaal, niet alleen om gezien te worden, maar ook om te zien. In het donker zie je obstakels gemakkelijker over het hoofd waardoor je nare blessures kunt oplopen. Maar ook andere weggebruikers zien je eerder met verlichting. Een goede hoofdlamp is belangrijk voor je eigen veiligheid en die van anderen!

De beste hardloop hoofdlamp

Wat de beste hardloop of trailrunning hoofdlamp voor jou is hangt af van je gebruik. Wij raden je aan op de volgende eigenschappen te letten:

Licht

Om binnen de bebouwde kom goed te zien neem een hoofdlamp met minimaal 50 lumen. Voor hardlopen buiten de bebouwde kom ga voor een hoofdlamp met minimaal 150 lumen. Kies daarbij een hoofdlamp met minimaal 2 lichtstanden en een redelijk gespreide bundel.

Comfort

Voor stabiliteit en draagcomfort kies een model met een brede en goed verstelbare hoofdband. Ook is het belangrijk om op het gewicht van de hoofdlamp te letten. Hoe lichter hoe beter, tot een maximum van 175 gram (excl. batterijen). Wil je lang gaan lopen? Neem dan een hoofdlamp met een accu voor op het achterhoofd. Dit zorgt voor een betere balans.

Accu's

Ga alleen op pad met volle batterijen, of een volledig opgeladen oplaadbare hoofdlamp. Let hierbij op dat de brandduur langer moet zijn dan je work-out!