Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Hoofdlampen voor nachtvissen: de optimale vangst

Naast de basisbenodigdheden zoals je hengel, aas, emmer en mat maak je jouw uitrusting echt compleet met een hoofdlamp. Vooral bij het vissen van een snoek, karper of paling moet je juist in de vroege ochtend en avond jouw slag slaan. Vooral tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang, dit zijn dé tijden voor het nachtvissen. Een geschikte hoofdlamp is dan ook wel een onmisbare toevoeging. Aas aanbrengen, je visserstent verlichten of in de gaten houden of de vis al gebeten heeft: met verlichting gaat dit een stuk eenvoudiger.

Vissen met een hoofdlamp

Tijdens het vissen mag een hoofdlamp je zeker niet in de steek laten. Dat de hoofdlamp waterdicht is, is dan ook heel belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat door een spartelende vis of een regenbui de lamp niet meer te gebruiken is. Ook de hoeveelheid vermogen is belangrijk. Een hoofdlamp met veel vermogen is namelijk geen noodzaak. Een lamp die voldoende licht geeft om jouw gebied te verlichten is eigenlijk al voldoende. Voor het geval dat, is het wel handig om een hoofdlamp met meerdere lichtstanden te hebben. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste hoeveelheid licht hebt. 

Voor bij het vissen zijn twee geschikte soorten hoofdlampen heel handig. Een hoofdlamp met een focusseerbare lichtbundel: met één draai heb je de mogelijkheid om voor dichtbij of ver weg te verlichten. Maar ook hoofdlampen met twee lichtbundels. Door één druk op de knop verlicht je jouw directe omgeving of op afstand.

Goed voorbereid, is het halve werk

Op het moment dat je klaar bent om te vissen, is er niets zo vervelend als een hoofdlamp die dan niet aan gaat. We adviseren daarom om goed te kijken naar de batterijduur en het type batterij. Doordat je voor de rest van je uitrusting vaak de standaard batterijen gebruikt, werken de meeste hoofdlampen ook op AA- of AAA-batterijen. Zo ben je goed voorbereid en wanneer het nodig is, vervang je de batterijen. Zo kom je niet onvoorzien in het donker te staan. 

Rood licht: als een vis in het water

Veel soorten vissen zien niet alleen de basiskleuren, maar ook ultraviolet en gepolariseerd licht. Echter, in de schemerige situaties past het zicht zich geleidelijk naar een zwart-wit beeld aan. Zodra je de vis gevangen hebt en hem binnenhaalt (drillen), zorgt een witte verlichting ervoor dat de vis schrikt en blijft die vele malen langer op je mat spartelen. Een rood licht is dan ook de oplossing. 

Rood licht is rustiger voor zowel jouw ogen als die van de vis. Zo veroorzaak je minimale onrust en jaag je de vissen niet weg. Hiermee heb je de mogelijkheid om uiteindelijk de vis goed te onthaken. Extra voordeel: rood licht trekt ook minder insecten aan en doordat het een veel zwakkere reflectie heeft, lees je hiermee ook zeer prettig een boek. 

Het trotse moment van vissen

Overdag heb je al de juiste plek gekozen en heb je jouw camera alvast op een statief klaargezet. Dan komt het moment, het is je gelukt! Je hebt de vis binnengehaald en hij ligt rustig op je mat. De vangst al gewogen en gemeten en nu is het zover. Het trotse moment: de foto. Maar op weg naar de camera heb je wel het risico om in het donker te struikelen en de vis te laten vallen. Om het niet in het water te laten vallen, is het superhandig dat elke hoofdlamp ook wit licht beschikbaar heeft. Zet de hoofdlamp naast het statief en zet hem aan. Zo verlicht je jouw omgeving, zie je alles voor je voeten en zet je jezelf letterlijk in de spotlight. Alles voor de perfecte foto. 

Ben je er niet zeker van of dit de juiste lampen voor jou zijn? We helpen je daar graag bij verder met behulp van de keuzehulp voor hoofdlampen.