Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Benchmade vs Zero Tolerance

Jij wilt een American Made zakmes? Dan kom je snel bij Benchmade en Zero Tolerance uit. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee merken? Waarom zou je de een verkiezen boven de ander? Wij leggen het uit.

Wat hebben ze gemeen?

We beginnen met de overeenkomsten. Beide merken maken hun messen in de Verenigde Staten. En nog wel in dezelfde regio ook: Benchmade en Zero Tolerance zitten beiden ten zuiden van Portland, Oregon, USA.

Verschillen tussen Benchmade en Zero Tolerance

Productaanbod

Hoewel beide merken in de basis vooral EDC-zakmessen maken, is er wel degelijk een flink verschil in productaanbod. Zo maakt Zero Tolerance sporadisch eens een vaststaand model, terwijl Benchmade altijd een lijn met vaststaande jachtmessen en survivalmessen heeft.

Daarbij heeft Zero Tolerance zich de afgelopen tien jaar echt gespecialiseerd in hun ‘flippers’. Benchmade maakt ook wel eens een zakmes met een flipper-openingsmechanisme. Maar dat blijft een uitzondering.

Axis-lock vs framelock

Wie het assortiment van Benchmade een beetje kent weet van de Axis-lock. Een fijne vergrendeling die door zowel links- als rechtshandigen precies even goed te bedienen is. Daar staat bij Zero Tolerance het gebruik van de framelock of hun eigen subframelock tegenover. Ook erg fijn, vooral voor flippers. Maar wel echt ontworpen voor rechtshandigen.

Benchmade vs Zero Tolerance
Benchmade vs Zero Tolerance

Prijsklasse

Ook qua prijs kunnen we een verschil ontdekken. Beiden zijn premium merken. Maar we zien dat Benchmade veel messen heeft die tussen de €100-200 kosten. Bij Zero Tolerance vinden we een paar messen die tussen de €150-200 kosten, maar het gros vind je toch echt boven de €200. Het prijsniveau ligt bij Zero Tolerance dus een stukje hoger.

Afwerking

Beide merken maken uitstekende messen en je zult je aan geen van beiden een buil vallen. Maar als we echt naar de details kijken zien we dat Zero Tolerance een klein streepje voor heeft qua afwerking. Dat merk je aan de tuning van de messen, dus hoe mooi ze lopen en aan de slijping.

Benchmade vs Zero Tolerance: samengevat

Beiden maken uitstekende messen in de Verenigde Staten. Benchmade biedt een breder assortiment, met meer gunstiger geprijsde modellen. Daar staat tegenover dat Zero Tolerance een tikje beter is afgewerkt over het algemeen. Welk merk kies jij? Of neem je een mes van allebei?

Benchmade vs Zero Tolerance
Benchmade vs Zero Tolerance