Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Benchmade Bugout vs Griptilian

Benchmade blinkt uit als het gaat om EDC-zakmessen. En met de Griptilian en Bugout heeft Benchmade twee van de populairste messen uit deze categorie in haar assortiment. Maar wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee zakmessen?

Overeenkomsten

We beginnen met overeenkomsten tussen de Benchmade Bugout en Griptilian. Uiteraard worden beide modellen gemaakt door Benchmade in Portland, Oregon, USA. En in de basis delen ze dezelfde staalsoort: CPM S30V. De Axis-lock is een andere overeenkomst. Hierdoor zijn beide modellen door zowel links- als rechtshandigen precies even goed te gebruiken.

Daarnaast zijn er zowel Mini-Griptilians als Mini-Bugouts. Formaat hoeft dus ook geen argument te zijn.

Verschillen tussen de Benchmade Bugout en Griptilian

Maar er zijn uiteraard ook verschillen. Laten we beginnen met het aantal beschikbare varianten. De Griptilian is er met handgrepen van FRN en van G10. Beiden composietmaterialen, al is G10 een stukje steviger. Maar dat is niet het enige. De Griptilian is er met een duimsteun, net zoals de Bugout. Maar ook met een duimgat! Een flink verschil. En als je dan goed naar de lemmetvormen kijkt zie je dat de Griptilian er met een droppoint-lemmet is, net als de Bugout. Maar ook met een lemmet dat meer de kant van een sheepsfoot op gaat.

Ergonomie

Al sinds zijn introductie wordt de Benchmade Griptilian geroemd om zijn uitstekende ergonomie. De bolle vormen bieden een uitstekend houvast, zelfs wanneer je hem urenlang gebruikt.

Nu zit de ergonomie bij de Bugout ook best wel snor hoor. Maar naar onze bescheiden mening is het niet echt een mes wat je urenlang achter elkaar wilt gebruiken. De greep is dun, fijn in je broekzak, maar niet heel comfortabel tijdens langere sessies.

Gewicht

Daar staat tegenover dat de Benchmade Bugout uitzonderlijk licht van gewicht is. Met een gewicht van rond de 50 gram is dit een zakmes met een meer dan uitstekende lengte-gewicht-verhouding. De lichtste Mini-Griptilian weegt al 80 gram. Hierdoor is de Bugout een mes wat je bijna niet voelt in je broekzak. Ideaal tijdens het hiken, wat overigens het primaire ontwerpdoel was toen de Bugout ontwikkeld werd.

Conclusie

Zowel de Benchmade Bugout als de Benchmade Griptilian zijn meer dan uitstekende EDC-zakmessen. Kies je voor ergonomie? Dan pak je de Griptilian. Kies je voor een onzettend laag gewicht: dan pak je de Bugout.