Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuwe Benchmade 2021 messen: Mini Osborne 945, Bugouts en meer

Grote messenshows als Shot Show zijn afgelast. Daarom zijn veel productlanceringen dit jaar online! Ook Benchmade is van de partij met een grote lijst nieuwe messen voor het komende jaar. Voornamelijk nieuwe versies van hun meest populaire modellen. Zoals de Bugout, Mini Bugout en de nieuwe Mini Osborne!

Benchmade 945 Mini Osborne Aluminium

Na de komst van de Mini Bugout was het slechts een kwestie van tijd voordat de populaire 940 Osborne-serie eraan mocht geloven. Eerder dit jaar lanceerde Benchmade de 945BK-1 Mini Osborne. Volledig in het zwart met stijlvolle, blauwe G10 liners. Nu is ook de beroemde, klassieke versie met groene aluminium greepschalen en paarse accenten in een mini-versie te verkrijgen! In tegenstelling tot zijn 20 cm lange broer is de Mini Osborne slechts 17 cm in geopende positie. Dit maakt de Mini Osborne zeer geschikt voor wie de voorkeur geeft aan een klein zakmes.

Benchmade Mini Osborne 945

Benchmade Bugout 535BK-4 Aluminium en M390 staal

De nieuwe Bugout 535BK-4 mag er zijn. We zien coole aluminium greepschalen met een elegant, uitgefreesd sunburst-patroon op de handgreep. Dit oogt niet alleen mooi. Ook zorgt het voor extra grip. Daar heeft Benchmade het echter niet bij gelaten. De donkerrode duimsteunen en standoffs sieren het mes. Bij zo’n prachtige handgreep hoort uiteraard een geweldig staalsoort. Daarom is het lemmet gemaakt van M390-staal.

Benchmade Bugout 535BK-4

Benchmade Bugout 535-3 Carbonfiber en CPM S90V staal

Liever iets netters? De nieuwe Bugout 535-3 oogt zeer chic. De strakke carbonfiber greepschalen en blauwe accenten zorgen hiervoor. Bijzonder is de backspacer. De standaard Bugout is voorzien van standoffs die de greepdelen verbinden. Deze versie van de Bugout heeft een blauw-geanodiseerde aluminium backspacer. Hierdoor oogt het geheel net iets rustiger. Ook deze nieuwe Bugout is voorzien van een premium staalsoort. CPM S90V-staal om precies te zijn. Een enorm harde staalsoort die superlang scherp blijft.

Benchmade Bugout 535-3
Blauwe aluminium backspacer

Benchmade Mini Bugout 533BK-2 DLC CF-Elite

De Mini Bugout 533BK-2 is een kleinere versie van de Bugout 535BK-2. Handig voor wie de voorkeur geeft aan een iets compacter zakmes. Verder is het mes precies zoals zijn grotere broer. Een S30V-stalen lemmet met een DLC-coating en een handgreep van CF-Elite. Een handgreepmateriaal dat bestaat uit polymeer versterkt met carbonfiber. Een supersterk materiaal dat zijn oorsprong vindt in de auto en luchtvaartindustrie. CF-Elite is maar liefst 50% steviger dan grivory en ook nog eens lichtgewichter.

Benchmade Mini Bugout 533BK-2

Benchmade Tengu 601-211 Gold Class Marbled Carbonfiber en Damasteel

Desondanks het feit dat alle shows gecanceld zijn, steelt de Gold Class Tengu 601-211 de show! De Gold Class-serie is een serie messen waar Benchmade laat zien wat voor skills ze in huis hebben. Op deze messen vind je de meest bijzondere afwerkingen en materialen. De Tengu is ontworpen door Jared Oeser en maakte zijn debuut in 2020. Dit jaar zien we dit stijlvolle zakmes terug in een nieuw jasje. Een van zwartwit Marbled Carbonfiber en Damasteel om precies te zijn. Twee uiterst premium materialen die in elkaar over lijken te lopen. Erg uniek! Om het af te maken is de backspacer gemaakt van Raffir Noble. Kortom: een waar collectorsitem.

Benchmade Tengu 601-211
Raffir Noble backspacer

Benchmade Meatcrafter 15500 Oranje

De Meatcrafter is een modern vleesmes. Of is het een jachtmes? Hoe je het ook went of keert: de Meatcrafter is divers inzetbaar. Voor tijdens het jagen om wild mee te ontweien, of voor in de keuken om vlees in stukken mee te snijden. Het mes heeft een opvallende oranje handgreep en kydex-schede zodat je hem niet kwijtraakt tijdens het jagen. Het lemmet is gemaakt van CPM 154-staal. Een sterk staalsoort dat makkelijk scherp te slijpen is. Handig voor een mes als de Meatcrafter die vlijmscherp moet zijn.

Benchmade Meatcrafter 15500

Benchmade Adamas 275GY-1 en Adamas 275SFE-2 CPM CruWear

Benchmade-fans kennen de Adamas-serie wel. Evenals de Osborne-serie een klassiek Benchmade-mes. Deze serie is volledig vernieuwd! Niet alleen qua vorm, maar ook qua materialen. Het lemmet is nu gemaakt van CPM CruWear-staal. In plaats van D2-staal. Een gereedschapsstaalsoort die bekend staat om zijn uitzonderlijke scherptebehoud en hardheid (63-65 HRC). Dit staal is niet volledig roestvast. Daarom is het lemmet voorzien van een coating. De handgreep is gemaakt van stoer G10. De Adamas is ook te verkrijgen met een gekarteld lemmet.

Benchmade Adamas 275GY-1
Benchmade Adamas 275SFE-2

Benchmade Mini Adamas 273GY-1 en Mini Adamas 273FE-2 CPM CruWear

Ook de Adamas krijgt een mini-versie in 2021. Eigenlijk op ieder vlak hetzelfde als de standaard versie. Behalve het formaat dan. Het lemmet van de Mini Adamas is namelijk 8,2 cm lang. De Adamas heeft een lemmet van 9,6 cm. Eigenlijk niet zo mini dus. Maar wel aanzienlijk kleiner dan zijn grotere broer! Waardoor de Mini Adamas beter geschikt is voor EDC. Ook is de Mini aanzienlijk lichter. 50 gram maar liefst.

Benchmade Mini Adamas 273GY-1
Benchmade Mini Adamas 273FE-2

Benchmade Adamas Fixed 375BK-1 Adamas Fixed 375FE-1 CPM CruWear

Bijna zolang als de Adamas-serie bestaat, bestaat er een vaststaande versie van het mes: de Adamas Fixed. Het lemmet is maar liefst 10,7 cm lang en daarmee langer dan beide bovenstaande versies. Ook dit mes is vernieuwd. De schede is aangepast zodat je het mes op meer manieren kunt dragen. Ook zijn de kartels op de rug van het lemmet verdwenen en is het staal geüpgraded naar CPM CruWear-staal.

Benchmade Adamas Fixed 375BK-1
Benchmade Adamas Fixed 375FE-1

Wij hopen alle nieuwe producten zo snel mogelijk op voorraad te hebben. Stay tuned!

Bekijk hier alle Benchmade-messen.