Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Benchmade Griptilian vs Mini Griptilian

De door Mel Pardue ontworpen Benchmade Griptilian is al tientallen jaren een vaste waarde in de zakmeswereld. Maar naast de ‘gewone’ Griptilian is er ook een Mini Griptilian. Maar waarom zou je nu de kleine of juist grote Griptilian nemen? Wij zetten de verschillen op een rijtje.

Allereerst een aantal overeenkomsten. Greepmateriaal en lemmetstaal: identiek. Ook de vergrendeling natuurlijk: beiden zijn behept met Benchmade’s kenmerkende Axis-lock. Hierdoor zijn ze ook voor zowel links- als rechtshandigen precies even bruikbaar. Ook zijn er van beide modellen varianten met zowel de duimsteun als met het duimgat verkrijgbaar.

De verschillen

Dan blijven er niet veel aspecten over die echt kunnen verschillen. We komen dus automatisch uit op lengte en gewicht. Een verschil van 13 mm lemmet en 30 gram gewicht. Dat lijkt wel mee te vallen, maar betekent in de praktijk toch een significant verschil.

Zo merk je van de ‘normale’ Griptilian best duidelijk dat je hem in je broekzak draagt. Al is een gewicht van 110 gram nog steeds niet veel. Hij is gewoon wat groter.

Bij de Mini Griptilian merk je een stuk minder dat je hem bij je hebt. Hij weegt slechts 80 gram en meet in gesloten toestand slechts 9,9 cm.

Benchmade Griptilian vs Mini Griptilian

Conclusie

De afmetingen verschillen dus. Duidelijk. Maar welk mes kies je? Dat hangt af van een paar factoren. Zo is de grote Griptilian een stuk fijner wanneer je het mes langer gebruikt. De grotere greep is gewoon net iets ergonomischer bij zwaar werk.

Gaat het om regulier EDC-gebruik? En zoek je een mes wat minder ‘angstaanjagend’ overkomt? En minder ruimte in je broekzak inneemt? Dan kies je de Mini-Griptilian.